Kotyogós kávéfőző barna 300 ml 545287-BQT
Fogyasztói ár: 5,990 Ft
A kotyogós kávéfőző barna 300 ml szűrője 6 kávéadag lefőzését teszi lehetővé. Az anyaga 99 % -os vegytiszta élelmiszeripari alumínium öntvény. A kávéfőző hőre keményedő műanyag nyéllel van felszerelve, a külső felülete pedig barna hőálló festékkel kezelt. Takarékos az energiával és kávéval egyaránt. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhely) egyaránt használható. Indukciós (gerjesztéses), tűzhelyen nem üzemel. Presszó és cappuccino kávék készítésére kiváló.
Megjegyzés! - a kávéfőző szűrői használat közbe a lerakodott vízkőtől eldugulhatnak, főleg ha nagyon kemény a kávéfőzéshez használt víz, ami a készülékünk károsodásához, használhatatlanságához vezethet. Azért, hogy ez ne következhessen be, hetente egyszer, fele ecet, fele víz arányban főzzünk le egy adag keverékvizet kávé nélkül, majd mossuk el a kávéfőzőnket. Ezzel az eljárással, évekkel meghosszabbíthatjuk a kávéfőző használhatóságát.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 9 cm; - közép: 7,50 cm; - felső: 10,20 cm
- átmérő: - fogantyú+kiöntőcsőr: - 16,50 cm
- magasság: 18,50 cm
- tömeg: 0,335 kg
- űrtartalom: 6 adag kávé
Eszpresszókávé!
A magyar származású Francesco Illy (Illy Ferenc) fejlesztette ki a kávé vákuumos csomagolását, valamint a presszókávé-automata elődjét.
Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé, de olasz eredete után elnevezése "espresso") akkor beszélünk, ha a 88-92 °C -os vizet 9 atmoszféranyomással préseli át az erre alkalmas gép, a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített "pogácsán", 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A rövidebb espresso-t ristretto-nak, a hosszabbat lungo-nak hívják. Ezek szolgálnak alapul a cappuccino, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2–4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: