Rozsdamentes teafőző 2,50 literes 371/027/Z-DOM
Fogyasztói ár: 2,990 Ft
Vásároljon a rozsdamentes teafőző ajánlatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A rozsdamentes teafőző gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. A rozsdamentes teafőző elengedhetetlen tartozéka az edénykészletünknek, a modern konyhánknak, a célszerűsége pedig vitathatatlan. A rozsdamentes teafőző, formára nézve a legrégibb időtől fogva gömbölyded. A rozsdamentes teafőző alakjának oka, a célszerűség. A rozsdamentes teafőző anyaga 18/10 króm-nikkel nemesacél, hőálló metál-festékkel kezelve, a füle bakelit. A rozsdamentes teafőző gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Indukciós tűzhelyen nem üzemel!
Figyelem! - űrtartalom = a teafőző színültig töltve!
Méretek: - átmérő alsó: - 18,50 cm; - felső: - 8 cm
- magasság: - 10 cm; - fülel: - 20 cm
- tömeg: - 0,365 kg
- űrtartalom: - 2,50 liter
A tea elkészítése, ízesítése
A teát sokféleképpen ízesíthetjük. A hagyományos tea finom mézzel, barna cukorral, citromosan vagy a nélkül, tejszínnel, ahogy az angolok isszák, vagy keserűen, ki-kiízlése szerint, ahogy szereti. Sokféle fajtája kapható, gyümölcsízű, virágillatú, zöld-tea stb. Egyre azonban vigyázzunk a terhesség időszaka alatt. Fekete teát koffeintartalma miatt napjába legfeljebb egyszer igyunk, helyettesítsük koffeinmentes teákkal.
Kemény vízből nem lehet jó teát főzni, ezért forraljuk a vizet fedő nélkül 2-3 percig. A felforralt vizet öntsük az előmelegített porcelánkannába szórt teafűre, csészénként elegendő egy teáskanál teafű. A zöld teát egy perc múlva szűrjük le, majd újra forrázzuk le. A teafőzetet 3-5 percig hagyjuk állni. Teát ne melegítsünk újra!
Fogyasszunk a tea mellé kekszet!
Gyümölcstea
A gyümölcstea elnevezés az összefogó neve azon italoknak, melyeket a tealevelekhez hasonlóan más növényi levelek, főként gyümölcsdarabok, néha virágszirmok forrázásával és áztatásával állítanak elő. Az igazi gyümölcsteában semmilyen teacserjéből készült alap nem található, így ezek a teák nem tartalmaznak koffeint és csersavat. Gyakran használnak fel a készítésük során almát, csipkebogyót, narancshéjat, hibiszkuszt, ananászt, meggyet, barackot, illetve ízesítik különböző természetes aromákkal. Melegen és hidegen is ajánlott fogyasztani.
Elkészítése:
100 C°-os vízzel forrázzuk le a gyümölcsdarabokat (illetve filtert), az áztatási idő pedig 10-15 perc legyen, hogy minél jobban előjöjjenek a gyümölcsök ízei.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: