G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH

Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH
Gyártó: KAISERHOFF
Származási ország: Német
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 7,950 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH

Egy jó minőségű lábas olajsütő fritőz kosárral kincset ér a konyhában ha főzni sütni kell. <Lábas olajsütő fritőz kosárral 5 literes 8135 KH> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. Az olajsütő lábas fritőz kosárral anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, üveg, hőálló fedő, pont-hegesztett és erősített fülek, lecsavarozható fémfedő gomb, fémhálós olajsütő kosár, fritőz. A lábas olajsütő fritőz kosárral gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán vagyis tűzhely, egyaránt használható. A lábas olajsütő fritőz kosárral, több rétegből álló hővezető talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. A lábas olajsütő fritőz kosárral mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias és vonzó külső.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!

Méretek: - átmérő: - 23 cm (belső), - külső: - 23,50 cm, fülekkel: - 32 cm
               - magasság: - 13 cm (belső), - külső: - 13,50 cm, fedővel: - 18,50 cm
               - tömeg: - 0,50 kg fedő nélkül, - fedővel: - 1 kg, - fedő: - 0,50 kg
               - űrtartalom: - 5,50 liter

Olajsütő kosár (fritőz): - átmérő: - 20 cm (felső), - alsó: - 17 cm
                                      - magasság: - 8 cm
                                      - űrtartalom: - 2,50 Liter

THAI HÚSGOLYÓK RECEPT

Hozzávalók:
 - 80 dkg darált marhahús
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 fej vöröshagyma
 - 3 dkg friss gyömbér (darabka)
 - 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
 - 1 evőkanál tejszín
 - 1 evőkanál olaj
 - 3 tojás
 - 20 dkg zsemlemorzsa
 - őrölt bors ízlés szerint
 - só ízlés szerint
 - olaj, a sütéshez

Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A mogyorót apróra törjük. Mély tálban összedolgozzuk a húst, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a mogyorót, a gyömbért, a tejszínt, az 1 (egy) tojást és az olajt. Sóval, borssal ízesítjük. A masszából kis golyókat formálunk. A megmaradt 2 (kettő) tojást 1 (egy) evőkanál vízzel, sóval és borssal felverünk, a golyókat ebbe beleforgatjuk majd a zsemlemorzsában is megforgatjuk. Olajsütőben (fritőz) vagy serpenyőben megsütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a rajta maradt olajt.

Bécsi szelet

A bécsi szelet - a Wiener Schnitzel -1900 óta az osztrákok nemzeti étele.
Az igazi bécsi szelet 100 napos borjú húsából készül, ha borjú helyett sertésből készítik az ételt, akkor Wiener Schnitzel Art néven kell róla beszélni.
Egy-másfél cm vastagságúra kell vágni a húst és sima felületű klopfolóval kell óvatosan ütögetni. Ezután lehet sózni, borsozni. A panírozásnál törekedni kell a gyorsaságra, és mindig friss morzsával kell (kellene) dolgozni. Fontos szerepet tölt be a sütéshez használt zsiradék mennyisége és minősége. Ha egy mód van rá, mogyoróolaját, sertészsírt, vagy vajat használjunk, mely bőségesen befedi a sütni kívánt húst. Az edényt mozgassuk gyakran, ugyanis így lesz levegős- „souflieren”- a panír. Általában citromszelettel tálaljuk.

Kis hazánkban nem csak sertést vagy borjút paníroznak előszeretettel, hanem a csirke combját és mellét is kirántják. Mi, magyarok fél cm vastagságúra klopfoljuk a húst, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és végül kisütjük.

A rántott húsok választéka igazán bőséges: a natúrszeletet elég lisztben megforgatni, és máris lehet sütni. A vasi pecsenye igazi hungaricum, a húst fokhagymás tejbe kell áztatni, majd paprikás liszttel panírozni. Ha a liszt-tojás- zsemlemorzsa triót túl unalmasnak találjuk, akkor a második lépés után forgassuk meg a húst nyers, reszelt krumpliban, és ínycsiklandozó mátrai borzast kapunk.

Más nemzeteknél is fellelhető a rántott hús: az angolszász recept szerint a húst olvasztott vajba és zsemlemorzsába mártogatják, míg az olaszok parmezánnal keverik a zsemlemorzsát.
Most mi a hússzeleteket hagyományosan panírozzuk, azaz liszt - tojás - morzsa, a zsemlemorzsát parmezánnal meg szezámmaggal is dúsítjuk, és 150 fokon sütjük egy órát sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, félidőben megforgatjuk.
Sült olaj szagmentes ropogós panír, szaftos, puha hús lesz a végeredmény.

Fokhagymás rántott hús

Hozzávalók:
 - sertéskaraj
 - fokhagyma
 - mustár
 - só
 - bors
 - tojás
 - zsemlemorzsa
 - liszt
 - olaj

Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk vagy fokhagymatörőn átnyomjuk, ezzel bekenjük a húst, majd mustárral is megkenjük. Bepanírozzuk, és olíva olajban kisütjük. Bármilyen köret illik hozzá.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: