Lábas üvegfedővel 9 literes KR
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Egy jó minőségű lábas kincset ér a konyhában ha főzni sütni kell. <Lábas üvegfedővel 9 literes KR> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A rozsdamentes lábas anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A lábasfedő üveg. Szegecseléssel rögzített fém fülek a lábason, a fedőn csavarral rögzített fém fogantyú. A lábas gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán vagyis tűzhely, egyaránt használhatóak. A lábas több rétegből álló hővezető alja, talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. A lábas mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható úgymint gáz, villany, fatüzelésű és bármilyen kemence. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 30 cm; - külső: - 31 cm; - fülekkel: - 38 cm
- magasság belső: - 13 cm; - külső: - 14 cm; fedővel: - 22 cm
- tömeg fedő nélkül: - 1,60 kg; - fedővel: - 1,80 kg; - fedő: - 0,20 kg
- űrtartalom: - 9 liter
Erdélyi rakott káposzta
Hozzávalók: - 6 személyre
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 80 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál sertés zsír
- pirospaprika
- bors
- só
Elkészítése:
A sertés zsírban pirítsuk sárgára az apróra vágott hagymát, tegyük bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával majd visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsuk 10-12 percig. A szalonnát vagdaljuk kis kockákra és egy serpenyőben a felkarikázott kolbásszal pirítsuk együtt egy - két percig. A rizst pároljuk félig puhára és csepegtessük le. Egy zsiradékkal kikent lábas aljába terítsük el a párolt káposzta harmadát, tegyük rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsoljuk meg a maradék tejföllel, tegyünk rá még olvasztott zsírt, és közép meleg sütőben pároljuk készre. (Ez körülbelül egy óra)
Erdélyi tokány
Hozzávalók:
- 2 kg marhafelsál
- 2 evőkanál sertés zsír
- 6 (hat) fej vöröshagyma
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A két kiló marhafelsálat vagdaljunk egyenlő, diónyi nagyságú darabokra. Egy lábasba tegyük bele a zsírt forrni, s ha elég forró lett, rakjuk bele a megmosott pecsenyét, sózzuk meg, majd fedjük be, és lassú tűzön hagyjuk párolódni egy jó óráig. Ha lesült a leve, egy kevés vizet öntsünk reá, hogy ne piruljon meg a hús, de ne is főjön bő lében. Ha elég puha a pecsenye, de még van rajta egy merítőkanálnyi lé, tegyünk bele a hat fej laskára (hosszára) vágott vöröshagymát, azzal is süssük egy negyed óráig, de egy csöpp vizet sem szabad többé reá önteni, ha már a hagyma benne van. Mikor piros lesz, és zsírig sül, de még nem ropog a hús és a hagyma, akkor van készen. Hosszúkás tálban (fatányéron), krumpli pürével vagy tarhonyával körítve tálaljuk. Egész Erdélyben ez a legkedveltebb sült húsok egyike. Juhhúsból és bárányhúsból is éppen így készül.
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 30-30 dkg paprika és paradicsom (vagy üveges lecsó)
- só ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
A puliszkához:
- 30 dkg kukoricadara
- 15 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A szalonnát vagdaljuk apróra, egy nagyobb edényben süssük zsírjára. Tegyük bele a felkockázott húst, kevergessük, amíg kifehéredik. Ekkor szórjuk rá a finomra aprított vöröshagymát, és ha üvegesre sült, sózzuk, meg majd szórjunk rá pirospaprikát. Keverjük bele a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk puhára. A puliszkához forraljunk fel egy liter vizet. Sózzuk és szüntelenül kevergetve, lassan szórjuk bele a kukoricadarát. Főzzük néhány percig, aztán hagyjuk duzzadni. A kész puliszkát simítsuk egy kivajazott tűzálló tálba. Morzsoljuk rá a juhtúrót, locsoljuk meg a tejföl felével. A lecsós csirketokánnyal borítsuk be, öntsük rá a maradék tejfölt, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 perc alatt süsük át.
Borjúragu
Hozzávalók:
- 10 dkg felkockázott, főtt borjúhús
- 10 dkg felkockázott, főtt csirkemell
- 10 dkg felkockázott, főtt sampinyongomba
- 5 dkg felkockázott, füstölt marhanyelv, vagy gépsonka
- 1 dkg vaj
- 1 kis fej felkockázott hagyma
- 1 púpozott evőkanálnyi liszt
- 3,75 dl szárnyas húslé
- 2,5 dl tejszín
- só
- fehérbors
- citromlé
- Worchester-szósz
Elkészítése:
Egy deka vajon egy kis fej kockára vágott hagymát üvegesre megfuttatunk, egy púpozott evőkanálnyi liszttel 10 percig kis lángon hevítjük (nem szabad, hogy megbarnuljon), majd ráöntjük a szárnyas alaplevet, s ezzel kb. húsz percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk az időközben felére befőzött tejszínt. Belekeverjük a felkockázott hozzávalókat is, majd felforrósítjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor meglocsolhatjuk Worchester-szósszal is.
Előételként pirítóssal ajánlható, sós-borsos hirtelensült karajszeletre rágrillezve kiváló kiegészítő lehet, míg rizzsel, vagy burgonyakrokettel körítve önálló ételként is megállja a helyét.
Dobrudzsai ürühús
Hozzávalók:
- 2,4 kg ürücomb
- 20 dkg zsír vagy 200 ml olíva olaj
- 250 g hagyma
- 250 g sárgarépa
- 50 ml ecet
- 100 g vaj
- 25 g fokhagyma
- 50 g cukor
- 50 g mustár
- 1 g babérlevél
- 500 g makaróni vagy burgonya
- 250 g tejföl
- 5 g só
- csont lé (attól függően milyen sűrűre szeretnénk a mártást elkészíteni)
Elkészítése:
Az ürücombot kicsontozzuk, a húst fokhagymával megspékeljük, megsózzuk és egy lábosban forró zsírban vagy olíva olajban sülni tesszük. Miután megpirult, egy edénybe kiszedjük. A megmaradt zsírban rózsaszínűre pároljuk a megtisztított és felszeletelt hagymát és sárgarépát. Mustárt, ecetet, csontlevet öntünk rá. Még egy órán át főzzük. Egy edénybe kiszedjük, és a mártást átszűrjük egy másik, tiszta edénybe. A húst beletesszük a mártásba, babérlevelet, cukrot, vajat és tejfölt adunk hozzá. Az egészet még 10 percig főzzük. Tálaláskor a húst felszeleteljük, mártást öntünk rá és főtt makarónival vagy sóban főtt burgonyaszeletekkel fogyasztjuk.
BABGULYÁS
Hozzávalók:
- 70 dg tarkabab
- 1 kg marha lábszár
- 10 dkg zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 3 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dkg só
- 5 dkg fűszerpaprika
- 3 dkg delikát
- 20 dkg zsír
- 5 dkg erős paprika krém
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál Borsika fű
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: