Wok serpenyő 28 cm 111383-BLX
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,250 Ft
Vásároljon a wok serpenyő kínálatunkból. Kínából származó főzéshez használt edény. Segítségével lehet kevés vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, a fölé helyezett edényekben gőzölni. Anyaga bevonatos vaslemez. Gáz, elektromos, üvegkerámia és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Könnyen tisztítható. Mosogatógépbe rakható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 16,50 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 17 cm; - felső külső: 28,50 cm
- átmérő nyéllel: 45 cm
- magasság belső: 8 cm; - külső: 8,10 cm
- tömeg: 0,810 kg
- űrtartalom: 2,90 liter
Libamáj zsírban sütve
Hozzávalók:
80 dkg libamáj
1,6 kg libaháj
1,5 fej fokhagyma
1 l tej
egy nagy fej lilahagyma
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Előkészítés:
A sütés előtti nap a libamájat beáztatjuk 1 liter tejbe, amibe beletörünk majdnem 1 (egy) egész fej fokhagymát.
Elkészítése:
Apró kockákra vágjuk a libahájat és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle a tepertődarabokat kiszedjük és a megmaradt zsírban a májat megsütjük. Sütés közben hozzápasszírozzuk a megmaradt fokhagymát. Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütjük mindkét oldalát úgy az igazi, ha ellepi a zsír. A legvégén sózzuk, kevés pirospaprikát teszünk bele, elkeverjük és levesszük a tűzről. Tűzálló tálba áttesszük, ráöntjük a megmaradt zsírt hagyjuk kihűlni majd hűtőbe tesszük. Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeleteljük friss kiflivel vagy friss meleg kenyérrel és rengeteg lilahagymával tálaljuk. Természetesen a tepertő sem megy veszendőbe azt frissen kell elfogyasztani jó sok lilahagymával.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: