Indukciós wok gránit bevonattal 28 cm 485903-BQT
Fogyasztói ár: 12,650 Ft
Az Indukciós wok gránit bevonattal 28 cm 485903-BQT anyaga alumínium ötvözet, a felülete gránit bevonattal kezelt. Ez a bevonat rendkívül kemény és karcálló. Szilikonhatású fogantyúval (nyéllel) van felszerelve. A wokserpenyő magas hővezető képessége gyors és gazdaságos főzést biztosít. Sokáig megtartja a hőt. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Könnyen tisztítható. Mosogatógépbe rakható.
Figyelem!
- A tapadásmentes felületet ne tisztítsa drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértse a bevonatot. Az odaégett ételt ne kaparja éles tárggyal, hanem áztassa be, majd mossa le. Kizárólag fa vagy plasztik eszközöket használjon. Így nem megkarcolja meg a felületet. Főzéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a serpenyő átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. Az edényt üresen nem szabad felmelegíteni!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 19 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 17,80 cm; - felső külső: 29 cm
- átmérő fogantyúval: 47,70 cm
- magasság belső: 7,85 cm; - külső: 7,93 cm
- tömeg: 0,980 kg
- űrtartalom: 2,70 liter
Wokban sült sajtos-zöldséges csirkemell
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
35 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, répa, borsó, zöldbab, kukorica)
6 dkg teavaj
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
10 dkg kecskesajt sajt (vagy parmezán)
3 szik fokhagyma
só, bors, édes paprika, ízlés szerint
Borsika fű (érzékeny gyomrúaknak ajánlott bors helyett)
kakukkfű
A körethez:
1 kg krumpli vagy 50 dkg tészta
Elkészítése:
Wokban megolvasztunk 3 dkg vajat, rátesszük a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd fedőt rá, s kb. 15 percig pároljuk. Míg ez elkészül, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet.
A zöldségeket kiborítjuk egy tányérra, megolvasztjuk a wokban a maradék 3 dkg vajat, rádobjuk a húst, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet és Borsika füvet, szórunk rá, és lefödjük. Körülbelül 15 perc alatt elkészül, közben időnként megkeverjük. A fűszerekből nem kell túl sok, elég intenzív íze lesz.
Összekeverjük a tejszínt a liszttel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük, beleszórjuk a felkockázott sajtot, jól összedolgozzuk, hagyjuk még 1-2 percig, s levesszük a tűzről. Belekeverjük a már elkészült zöldséget, és kész a húsos-zöldséges csoda!
A köretet:
Kifőzött tészta vagy vajban párolt főt krumpli!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: