Tésztafőző edény 8 literes KP – 25/18 – ARN
Fogyasztói ár: 21,990 Ft
Tésztafőző edény 8 literes KP - 25/18 - ARN eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A tésztafőző edény anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, pont-hegesztett fülek az edényen. A tésztafőző edény gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. A tésztafőző edény több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. A tésztafőző edény mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható. Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
A fazék adatai:
Méretek: - átmérő belső: - 24 cm; - külső: - 25,5 cm; - fülekkel: - 32 cm
- magasság belső: - 17,3 cm; - külső: - 18,3 cm; - fedővel: - 24 cm
- tömeg fedővel: - 1,60 kg; - fedő nélkül: - 1,30 kg; - fedő: - 0,30 kg
- űrtartalom: - 8 liter
A főzőkosár adatai:
Méretek: - átmérő belső: - 22 cm; - külső: - 22,6 cm; - fülekkel: - 32 cm
- magasság belső: - 19,8 cm; - külső: - 20 cm
- tömeg: - 0,80 kg
- űrtartalom: - 7,5 liter
Az edény együttes tömege: - 2,40 kg
Erdei gombás ravioli recept
Hozzávalók 4 főre
Raviolihoz:
- 400 g liszt
- 4 db nagyobb tojás
- 1 teáskanál só
Töltelékhez:
- 250 g erdei gombakeverék
- 100 g barna champion gomba
- 20 g reszelt pecorino vagy parmezán sajt
- 2 mogyoróhagyma
- fél csokor petrezselyem
- 10 bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Tálaláshoz:
- 2 nagy evőkanál vaj
- pecorino vagy parmezán sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
Az olívaolajt felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
2 (kettő) tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb. 4 (négy) percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
Bolognai spagetti
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg sovány marhahús
- 40 dkg száraztészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregano
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a ledarált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Keverjük a húshoz a paradicsompürét és a cukrot, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, borssal, bazsalikommal, oregánoval, sóval, majd többször kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A tésztát főzzük ki. Tálaláskor a tészta tetejére halmozzuk az így elkészített húst és szórjuk meg reszelt sajttal.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: