Tejforraló 1,4 iteres KP – 12/35 – BL
edenyek.hu tejforraló1,4 literes eladás, értékesítés, vásárlás. A tejforraló anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A tejforraló edényt üreges kettős fallal látták el. Ezt az üreget vízzel kell feltöltenünk és ezzel egy újabb hőtároló réteget, hozzunk létre mely, megakadályozza a tej vagy bármilyen sűrűbb folyadék lekozmásodását. Fontos! - a tejforraló üreges kettős fal között, mindig víznek kell lennie, mert ha nincs, akkor elszíneződik az edény, sőt használhatatlanná is válhat.
A tejforraló gáz, elektromos és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használható. Ürtartalom = edény színültig töltve.
Méretek: - átmérő: - 12 cm (belső), - külső: - 14,5 cm, - fülel: - 22 cm
- magasság: - 13 cm (belső), - külső: - 15 cm, - fedővel: - 19,5 cm
- tömeg: - fedő nélkül: - 0,50 kg, - fedővel: - 0,60 kg, - fedő: - 0,10 kg
- űrtartalom: - 1,4 liter
Tejberizs
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- 2 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- vaníliás cukor
- 4 dkg kakaós cukor a tetejére
Elkészítése:
A rizst mindig a vízben tesszük fel főni, és csak amikor a vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet. Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliát, és ha már jól felforrt, pár perc múlva húzzuk félre, födjük le és tegyük meleg sütőbe vagy gőz fölé, vagy a tűzhely szélére, hogy saját gőzében megpuhuljon. Közben villával megkavargatjuk. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még kevés tejet aláönteni, hogy ne legyen száraz. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Hidegen vagy melegen tálaljuk, tetejét cukrozott kakaóporral meghintjük.
Tejbegríz
Hozzávalók 1 (egy) tányérhoz:
- 1/4 liter tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál búzadara.
Elkészítése:
A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát és a tejet folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a gríz be nem sűrűsödik. Ezután tányérba töltjük, majd tálaljuk. Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hintsünk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: