Indukciós tejforraló rozsdamentes grafit bevonattal 1,8 literes 210449 AMB
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
A rozsdamentes indukciós tejforraló anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél és grafit. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, vagyis gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Több rétegből álló hővezető alja, talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható. Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: - 14 cm; - külső: - 15,2 cm; - füllel: - 22 cm
- magasság belső: - 12 cm; - külső: - 12,2 cm
- tömeg: - 0,480 kg
- űrtartalom: - 1,80 liter
Tejbegríz
Hozzávalók 1 (egy) tányérhoz:
- 1/4 liter tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál búzadara.
Elkészítése:
A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát és a tejet folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a gríz be nem sűrűsödik. Ezután tányérba töltjük, majd tálaljuk. Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hintsünk.
Banánpuding recept
Hozzávalók:
- 4 dkg vaj + 1 dkg vaj
- 6 tojás
- 7 dkg cukor
- 2 banán
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- vaníliás cukor
- 6 dkg liszt
Az öntet:
- 10 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1 banán
Díszítés:
- 1 banán
- cukrozott tejszínhab
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.
Tejberizs
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 5 dl tej
- 2 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- vaníliás cukor
- 4 dkg kakaós cukor a tetejére
Elkészítése:
A rizst mindig a vízben tesszük fel főni, és csak amikor a vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet. Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliát, és ha már jól felforrt, pár perc múlva húzzuk félre, födjük le és tegyük meleg sütőbe vagy gőz fölé, vagy a tűzhely szélére, hogy saját gőzében megpuhuljon. Közben villával megkavargatjuk. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még kevés tejet aláönteni, hogy ne legyen száraz. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Hidegen vagy melegen tálaljuk, tetejét cukrozott kakaóporral meghintjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: