Párolóedény 4 részes indukciós KP – 15/48–18 – PH
Fogyasztói ár: 7,650 Ft
edenyek.hu Párolóedény 4 részes indukciós KP - 15/48-18 - PH eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A párolóedény anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, üvegfedő, pont-hegesztett fülek az edényeken, a fedőn lecsavarozható fém gomb. A párolóedény gáz, elektromos, indukciós, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. A párolóedény több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. A párolóedény mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. A párolóedény könnyen tisztítható. Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
A lábas adatai:
- átmérő belső: - 18 cm; - külső: - 19,5 cm; - fülekkel: - 26 cm
- magasság belső: - 9,5 cm; - külső: - 10 cm, - fedővel: - 15,5 cm
- tömeg fedővel: - 0,820 kg; - fedő nélkül: - 0,545; - fedő: - 0,270 kg
- űrtartalom: - 2,40 liter
A pároló (fura-tolt) edények (2 db) adatai:
- átmérő belső: - 18 cm; - külső: - 19,5 cm; - fülekkel: - 26 cm
- magasság belső: - 8,5 cm; - külső: - 8,8 cm
- tömeg: - 0,235 kg; - furat átmérő: - 0,035 cm
- űrtartalom: - 2,10 liter
Az edény együttes adatai:
- magasság fedő nélkül: - 20 cm; - fedővel: - 25 cm
- tömeg fedővel: - 1,290 kg; - fedő nélkül: - 1,020 kg
Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók:
- kb. ½ kg csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1-2 maroknyi zöldborsó
- apróra vágott tárkony (min. 2 evőkanálnyi, de ízlés szerint)
- 2 dl tejszín
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott tárkonnyal megszórjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. Beletesszük a csirkemelleket és a zöldségeket a párolóedénybe, és kb. 15 percig pároljuk. Közben a tejszínt fűszerezzük kevés sóval, borssal, tárkonnyal, kb. 1 evőkanál liszttel kikeverjük, és felforraljuk. Az elkészült csirkemellet és a zöldségeket a párolóedényből kiszedjük, és leöntjük a tárkonyos tejszínnel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg (füstölt) párizsi
- 1/2 szál száraz paprikás kolbász
- 4 tojás
- 1,5 - 2 doboz tejföl
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál gulyáskrém
- só, kevés olíva olaj
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 teáskanál gulyáskrémmel.
Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját szilikon ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: