Spárgafőző edény 4 literes 100/18-PL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu spárgafőző edény eladás, értékesítés, vásárlás. A spárgafőző edény anyag összetétele 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, üveg, hőálló fedő, szegecselt fülek az edényen és fedőn egyaránt.
A spárgafőző edény gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, vagyis gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használhatóak. A spárgafőző edény több rétegből álló hővezető alja talpa biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. A spárgafőző edény mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. A spárgafőző edény könnyen tisztítható. Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
A spárgafőző három részből áll:
1) - vízforraló edény
2) - főző és kiemelő kosár
3) - fedő
Vízforraló edény:
Méretek: - átmérő: - 16 cm (belső), - külső: - 17,3 cm, fülekkel: - 24 cm
- magasság: - 21 cm (belső), - külső: - 21,5 cm, - fedővel: - 28 cm
- tömeg: - 1,10 kg (fedővel), - fedő nélkül: - 0,85 kg, - fedő: - 0,25 kg
- űrtartalom: - 4,20 liter
Főző és kiemelő kosár:
Méretek: - átmérő: - 14 cm (belső), - külső: - 14,5 cm
- magasság: - 17 cm (belső), - külső: - 17,5 cm
- tömeg: - 0,10 kg
- űrtartalom: - 2,60 liter
A SPÁRGA a tavaszi időszak királya. A 17. század, XIV. Lajos király uralkodása óta ez a “királyok zöldsége, a zöldségek királya” (Lajos és kora imádta ezeket a fordulatokat, ahogy a későbbi korok is.)
Spárgakrém leves
Hozzávalók:
- 500 g spárga
- 30 g vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- 30 g liszt
- 4 dl víz
- 1 szárnyas-húsleves kocka
- 3 dl tej
- só
- cukor
- citromlé
Elkészítése:
A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévő vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfőzzük benne. Leszűrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben főzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön főzzük sós-cukros vízben.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás). A tűzről levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük. A spárgalevest, - valamint a hozzá szűrt spárgafej főzőlevet - ezzel besűrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk.
Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: