Indukciós rozsdamentes fazék 7 literes 362952-BQT
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
Az indukciós rozsdamentes fazék feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a folyékony főtt ételek elkészítésének, tárolásának és, hogy mindennemű tűzhelyen jó hatásfokkal használhassuk. A fazék anyaga 18/10-es króm-nikkel rozsdamentes nemesacél, a fedő pedig hőálló üveg. Szegecselt fülek a fazékon, a fedőn pedig lecsavarozhatóan rögzített fedő gomb található. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, vagyis gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán egyaránt használhatóak. A több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó a külseje. Könnyen tisztítható, mosogatógépben mosható.
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő belső: 22 cm; - külső: 23 cm; - fülekkel: 32 cm
- magasság belső: 18 cm; - külső: 19,50 cm; - fedővel: 24 cm
- tömeg fedővel: 1,340 kg; - fedő nélkül: 0,935 kg; - fedő: 0,0,405 kg
- űrtartalom: 7 liter
Húsgombóc leves
Hozzávalók a leveshez:
- 400 g levesnek való csontos marhahús
- 1 db petrezselyemgyökér
- 120 g reszelt sárgarépa
- 1 db kisebb hagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db burgonya
- 1 bögre zöldborsó
- 1/2 paprika
- 3 db babérlevél
- só, ízlés szerint
- őrölt fekete bors, ízlés szerint
Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 400 g darált marhahús
- 1/2 bögre rizs
-1 tojás
- só, ízlés szerint
- őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítése:
Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat, 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a petrezselyemgyökeret, a répát reszeljük le és tegyük a zöldségeket a levesbe, a babérlevéllel együtt, fűszerezzük. Főzzük 20 – 30 percet.
Készítsük el a húsgombócokat: Tegyük a rizst egy kisebb edénybe, öntsünk rá hideg vizet, tegyünk bele sót, majd főzzük nagyjából 10 percet, majd tegyük szűrőbe, mossuk le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. A darált húst tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük hozzá a kihűlt rizst és a tojást, fűszerezzük. Vizes kézzel készítsünk gombócokat belőle. Amikor a leves elkészül, vegyük ki a csontokat belőle. Tisztítsuk meg a burgonyát, vágjuk kockára, majd tegyük a levesbe. Vágjuk fel a paradicsomot is kisebb darabokra és a zöldborsóval együtt tegyük a levesbe. A paprikát vágjuk vékony csíkokra és azt is tegyük a levesbe. Főzzük a levest lassú tűzön 10 percig, majd tegyük bele a gombócokat. Főzzük a gombócokkal együtt is 10 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és már kínálhatjuk is.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: