Zománcozott 3 literes fazék fedővel 918814-BHD
Fogyasztói ár: 8,990 Ft
Vásároljon a bonyhádi piros zománcozott fazék kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! Anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A füleit viszont hegesztéssel rögzítik. A már alakját és méretét elnyert edény külső és belső felületét kétszer zománcozzák. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Mosogatógépbe rakható. Űrtartalom = piros zománcozott fazék színültig töltve!
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 18 cm; - külső: 18,20 cm; - peremnél: 19,80; - fülekkel: 25,50 cm
- magasság belső: 12,50 cm; - külső: 13 cm; - fedővel: 16 cm
- tömeg fedővel: 0,805 kg; - fedő nélkül: 0,610 kg; - fedő: 0,195 kg
- űrtartalom: 3 liter
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
3 fej közepes vöröshagyma
4 dkg vaj
1 liter csont lé vagy 2 (kettő) leveskocka
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál liszt
szerecsendió
fehérbors
só ízlés szerint
4 szelet toast kenyér
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt arany barnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csont lével. Sóval, szerecsendióval, és borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük. A kenyér héját levágjuk, a szeleteket átlósan kettévágjuk, a sajttal megszórjuk és megpirítjuk. A levest forrón leveses csészékbe töltjük, tetejükre egy kevés reszelt sajtot és friss petrezselymet szórunk. A sajtos kenyérszeleteket a csészealjra helyezzük és így tálaljuk a levest.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: