2,60 L szürke zománcozott fazék 610874-DAJ
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
A 2,60 L szürke zománcozott fazék 610874-DAJ anyaga 1 mm vastag acéllemez. A zománcozott fazék gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe is tehető!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 18 cm
- átmérő külső: 18,30 cm; - felső peremnél: 20,20 cm; - fülekkel: 25,50 cm
- a tűzhelyre felfekvő aljának átmérője: 14 cm
- magasság belső: 11,80 cm; - külső: 12,80 cm
- tömege: 0,590 kg
- űrtartalom: 3 liter színültig töltve
Fejtett bableves
Hozzávalók:
70 dkg fejtett bab
10 dkg füstölt húsos szalonna
1 evőkanál zsír
1 fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál füstölt kolbász
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb fej zeller
2 teáskanál pirospaprika
1 csokor petrezselyem
- só
- bors
A habaráshoz:
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál víz
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a répákat 5-6 milliméter vastagságú karikákra vágjuk, a zellert felszeleteljük, majd felkockázzuk, a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy lábasban közepes fokozaton zsiradékot hevítünk, erre rakjuk a szalonnát. Ha enyhén üveges, következhet a hagyma, kevergetve pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ezt is elkeverjük. Jöhet a kolbász is, hagyjuk, hogy némi zsírt engedjen, kicsit megszínezze az alapot, azután hozzáadjuk a zöldségeket, 6-8 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. (Ügyeljünk arra, hogy a szalonna és a kolbász is fűszeres.) Ha a zöldségek kicsit kiengedték a színüket, hozzáadjuk a babot, és felöntjük kb. 2 liter vízzel, összekeverjük, beletesszük az egy csokor petrezselymet, majd a forrástól számítva 50-60 percig főzzük alacsony lángon, amíg a bab és a zöldség megpuhul. Közben időnként megkóstoljuk a levet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, menet közben, ha a lé párolog és szükséges, pótoljuk vízzel. Az elkészült bablevest végül behabarjuk. Ehhez a lisztet a tejföllel és egy kevés vízzel csomómentesre keverünk, majd hő kiegyenlítést alkalmazva a leveshez öntjük. Forraljuk még néhány percig, és már tálalhatjuk is.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: