G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Zománcozott magasfalu tepsi 42×37×7 JUM

Zománcozott magasfalu tepsi 42×37×7 JUM
Gyártó: BARA-BARA
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 11,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Zománcozott magasfalu tepsi 42×37×7 JUM Zománcozott magasfalu tepsi 42×37×7 JUM Zománcozott magasfalu tepsi 42×37×7 JUM
A zománcozott magasfalu tepsi anyaga 1 mm vastagság vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd duplán zománcozva. A zománcozott tepsi mosogatógépbe rakható. Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve! A magas-falú zománcozott tepsi sütemények és sültek, úgymint szárnyasok, kacsa, liba, pulyka, csirke, halak, párolt húsok, rakott ételek elkészítésére kiválóan alkalmas.
 
Méretek: - hosszúság belső alsó: - 35,5 cm; - külső: - 37 cm
               - szélesség belső alsó: - 31,5 cm; - külső: - 33 cm
               - hosszúság belső felső: - 38 cm; - külső: - 41,5 cm
               - szélesség belső felső: - 34,5 cm; - külső: - 36,5 cm
               - magasság belső: - 7 cm; - külső: - 7,14 cm
               - tömeg: - 1,20 kg
               - űrtartalom: - 8 liter
 
Zebrakocka
 
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez
 
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál porcukor
- kb. 3 dl tej
 
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 5 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
 
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kávéskanál olaj
 
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
 
Dupla csokis torta
 
Hozzávalók:
A piskótához:
 - 6 db tojás
 - 30 dkg porcukor
 - 6 evőkanál, forró víz
 - 20 dkg liszt
 - fél csomag sütőpor
 - csipet só
 
A krémhez:
 - 2 csomag csokoládés pudingpor
 - 20 dkg jó minőségű csokoládé
 - 5 dl tej
 - 12 dkg porcukor
 - 25 dkg vaj
 - 2 csomag vaníliás cukor
 
A díszítéshez:
 - pirított dió
 - 5 dkg tortabevonó
 - 2 evőkanál olaj
 - 1 csomag tejszínhabpor
 - 1,5 dl tej
 
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
 
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
 
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
 
Mária-napi sült kacsa recept
 
Hozzávalók:
 - 1 db pecsenye kacsa - kacsa mája
 - 50 g vöröshagyma
 - 2 db alma
 - 1 db zöldpaprika
 - majoránna
 - só
 
Diós almatallérokhoz:
 - 2 db alma
 - 100 g dió
 - 50 g liszt
 - 2 db tojás
 - 50 g morzsa
 - olaj a sütéshez
 
Mazsolás boros káposztához:
 - 600 g vörös káposzta
 - 50 g vörös hagyma
 - 0,5 dl olaj
 - 20 g cukor
 - 15 g kömény
 - 50 g mazsola
 - 1 dl fehérbor
 - csombor
 - só
 - borecet
 - borsika
 
Kacsa mellett a sült krumplihoz:
 - 500 g burgonya
 - rozmaringág
 - só
 - őrölt bors
 
Savanyú szilvához:
 - 300 g kék szilva
 - 2 dl vörösbor
 - borecet
 - 50 g méz
 
Elkészítése:
A pecsenyekacsát gondosan tisztítsuk meg. Perzseljük le gáz felett az esetleges "szőrszálakat", majd a zsírzót eltávolítása után kívül belül jól sózzuk be. Hasüregébe majoránnát és alma cikkeket tegyünk.
A tepsibe hagyma cikkeket, almát, zöldpaprikát darabolunk, és erre tesszük a befűszerezett kacsát. Kevés vizet öntünk alá, és 180 °C-os sütőben piros ropogósra sütjük. Többször locsolgassuk, és ha sok zsír sülne ki, öntsük le.
A megtisztított, dió nagyságú burgonyákkal körberakjuk a kacsát, friss rozmaringgal megszórjuk. A hússal együtt piros ropogósra sül, a fűszeres zsírtól pedig különleges ízű lesz.
A kacsazsírban sütjük meg a máját. A májat még ne sózzuk. A fűszeres zsírban először kérget sütünk, majd a zsírban hagyjuk kihúzódni, így omlós lesz, s nem lesz nagy a veszteség sem. A ropogós kacsát sütés után pihentetjük, majd a mellcsontnál félbe vágjuk, a gerincoszlopot kivágjuk, és negyedeljük. A vágásnál ügyeljünk, hogy ne legyen csontszilánkos a hús.
 
Diós alma tallér:
A hámozott borízű almának a magházát almacsutkázóval eltávolítjuk. 1 cm-es karikákra vágjuk, majd lisztbe, tojásba, és durva dióba hempergetjük, és bő forró olajban sütjük. Papírtörlőn lecsurgatjuk és tálaljuk, nem csak sültek mellé adhatjuk, hanem desszertnek is különleges.
 
Mazsolás, boros, káposzta:
A káposzta igen kedvelt zöldségféle. Pecsenye kacsa, malacsült, disznótoros, rusztikus bőrös csülök és sültek nélkülözhetetlen kelléke. A vörös káposztát félbe vágjuk, majd torzsája nélkül rostokra merőlegesen hajszál vékonyra szeleteljük, és lesózzuk. A vöröshagymát is - a káposztához hasonlóan- rostokkal merőlegesen szeleteljük le. Olajt hevítünk, ebben a cukrot karámélízaljuk, majd a köményt kipattogtatjuk, és azonnal rátesszük a szeletelt hagymát. Áthevítjük, majd a lesózott szeletelt vörös káposztát hozzáadjuk. Mindjárt borecettel és fehérborral ízlés szerint meglocsoljuk. Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsika fűvel ízesítve tálalták.
 
Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kék szilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készítünk el. A boros mézes szirupban a szilvát ropogós puhára pároljuk és, hogy tényleg s olyan legye a borecet is kell hozzá. Selymesnek, édes-savanyúnak kell lennie.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: