Gránit bevonatos indukciós serpenyő 24 cm 1546 AMB
Fogyasztói ár: 9,450 Ft
A Gránit bevonatos indukciós serpenyő 24 cm 1546 AMB anyaga alumínium ötvözetből kialakított alakzat. Belső felülete gránit bevonattal kezelt. Szilikon hatású bakelit fogantyúval, nyéllel van felszerelve. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós az-az gerjesztéses és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Mosogatógépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Méretek: - átmérő belső: - 24 cm; - külső: - 24,5 cm
- átmérő nyéllel: - 43 cm
- magasság belső: - 4,5 cm; - külső: - 5 cm
- tömeg: - 0,695 kg
- űrtartalom: - 1,80 liter
Fokhagymás tarja
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál tengeri só
- 2 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál bors
- 2 evőkanál ecet
- 1 mokkás cukor
- 10 szelet tarja
- 1 evőkanál tengeri só
- 1 evőkanál bors
- 2 evőkanál curry
- 2 fej fokhagyma
- 2,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
A káposztát kettéhasítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajban megdinszteljük, és közben apránként megsózzuk, ettől némi levet enged. Az íz világot fokozhatjuk némi borssal, ételízesítővel. Fedő alatt pároljuk, és ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá és még pár percig főzzük. A hússzeletek mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, aztán körülbelül egy teáskanálnyi olívaolajjal, kis tálkában alaposan összekeverjük addig, amíg majonézszerűen össze nem áll. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával bekenjük. Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt.
Gombás sertésszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús (tarja, karaj vagy felsál)
- 2 fej hagyma
- 20 dkg gomba
- petrezselyem
- olíva olaj vagy sertés zsír, tetszés szerint
- tejföl, ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- paradicsompüré, ízlés szerint
- 1 frissen reszelt paradicsom
- 1- 2 dl fehérbor
Elkészítése:
Először a húst sózzuk, borsozzuk. A hagymát olajon vagy zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletelt gombát, paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és készre pároljuk. Megszórjuk petrezselyemmel, behabarjuk a tejföllel, és ízesítjük. A húst olajon megsütjük, és hozzáadjuk a kész gombás mártáshoz. A köret lehet főtt krumpli, rizs vagy akár vegyesen (vegyes köret).
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: