Apró perec sütőlemez 30 db-os Zenker 080643
Fogyasztói ár: 6,650 Ft
Az Apró perec sütőlemez 30 db-os Zenker 080643 anyaga 0,50 mm-es szénacél sütőlemez több rétegű ILAG speciális tapadásmentes bevonattal. Használatakor csak fa, műanyag vagy szilikon eszközöket használjunk a felületén. A fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
Tisztítása: - Minden használat előtt és után, meleg mosószeres vízzel mossuk el, öblítsük le, töröljük szárazra. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben mosható, de nem ajánlott, ha hosszú távon szeretnénk használni.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 42 cm
- szélesség: 32 cm
- magasság: 1,40 cm
- tömeg: 0,745 kg
- perec méret: 5,50×4×0,70 cm
- egyszere süthető perec mennyiség: 30 db
- hőállótartomány: + 230 °C-ig
Ropogós perec
Sütés hőfoka: 200 °C
Sütés ideje: 20 perc
Hozzávalók a tésztához:
500 g finomliszt
1 evőkanál só
2 evőkanál cukor (1 evőkanál a tejbe)
200 ml tej (langyos)
25 g friss élesztő
100 ml napraforgó olaj
1 db tojás (a kenéshez)
A tetejére:
4 evőkanál finomliszt
1 teáskanál só
10 evőkanál víz (annyi, hogy hígabb palacsintatészta legyen az állag)
Elkészítése:
A tészta:
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha felfutott az élesztő. azt is hozzáadjuk. és elkezdjük kézzel dagasztani, közben folyamatosan hozzáadagoljuk az olajt. Jól átgyúrjuk, majd kb. 5- 10 percig pihentetjük. Utána tojás vagy szilva nagyságú gombócokat szaggatunk. A gombócokat egy műanyag, vagy fa kenőlapáttal (spatula) elkezdjük belekenni a perecformákba. Közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt. A pereceket megkenjük felvert tojással, és a sütőbe toljuk.
Tetejére:
- Amikor kezd pirulni, megkenjük a sós-lisztes keverékkel, és egészen sötétre sütjük, vigyázzunk, hogy ne nagyon égessük meg, mert akkor keserű lesz.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: