Wok serpenyő gránit bevonattal 25 cm 533543-BQT
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
A Wok serpenyő gránit bevonattal 25 cm 533543-BQT anyaga szénacélból kialakított forma melynek felülete gránit bevonattal kezelt. A Wok serpenyő szegecseléssel rögzitett rozsdamentes acél nyéllel, rajta bakelit markolattal van felszerelve. A tapadásmentes bevonat rendkívül kemény és karcálló. Magas hővezető képessége gyors és gazdaságos főzést biztosít. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Könnyen tisztítható. Mosogatógépbe nem rakható.
Figyelem!
- A wok tapadásmentes felületét ne tisztítsa drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértse a bevonatot. Az odaégett ételt ne kaparja éles tárggyal, hanem áztassa be, majd mossa le. Kizárólag fa vagy plasztik eszközöket használjon. Így nem megkarcolja meg a felületet. Főzéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a serpenyő átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. Az edényt üresen nem szabad felmelegíteni!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 13,50 cm; - felső belső: 14,50 cm
- átmérő alsó külső: 13,80 cm; - felső külső: 15 cm
- átmérő nyéllel: 42,50 cm
- magasság belső: 6,60 cm; - külső: 6,63 cm
- tömeg: 0,630 kg
- űrtartalom: 2,10 liter
Wokban sült sajtos-zöldséges csirkemell
Hozzávalók:
35 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, répa, borsó, zöldbab, kukorica)
10 dkg kecskesajt sajt (vagy parmezán)
1 egész csirkemell
6 dkg teavaj
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
3 szik fokhagyma
- só, bors, édes paprika, ízlés szerint
- borsika fű (érzékeny gyomrúaknak ajánlott bors helyett)
kakukkfű
A körethez:
1 kg krumpli vagy 50 dkg tészta
Elkészítése:
Wokban megolvasztunk 3 dkg vajat, rátesszük a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd fedőt rá, s kb. 15 percig pároljuk. Míg ez elkészül, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet. A zöldségeket kiborítjuk egy tányérra, megolvasztjuk a wokban a maradék 3 dkg vajat, rádobjuk a húst, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet és Borsika füvet, szórunk rá, és lefödjük. Körülbelül 15 perc alatt elkészül, közben időnként megkeverjük. A fűszerekből nem kell túl sok, elég intenzív íze lesz. Összekeverjük a tejszínt a liszttel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük, beleszórjuk a felkockázott sajtot, jól összedolgozzuk, hagyjuk még 1-2 percig, s levesszük a tűzről. Belekeverjük a már elkészült zöldséget, és kész a húsos-zöldséges csoda!
A köretet:
Kifőzött tészta vagy vajban párolt főt krumpli!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: