Zománcozott tepsi 22x17 cm 1TFA
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
Egy jó minőségű zománcozott bevonatos tepsi kincset ér a konyhában ha sütni kell. Zománcozott tepsi vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A zománcozott tepsi anyaga 0,5 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd a szögleteknél hegesztve. A zománcozott tepsi merevségét a felső peremek visszahajtásával nyeri el. A tepsi, a végső alak elérése után zománcozva. A zománcozott tepsi, jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.
Méretek: - hosszúság alsó: - 20 cm; - felső: - 22,5 cm
- szélesség alsó: - 14,5 cm; - felső: - 17 cm
- magasság belső: - 5,5 cm; - külső: - 5,6 cm
- tömeg: - 0,325 kg
- űrtartalom: - 1,50 liter
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg (füstölt) párizsi
- 1/2 szál száraz paprikás kolbász
- 4 tojás
- 1,5 - 2 doboz tejföl
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál gulyáskrém
- só, kevés olíva olaj
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 teáskanál gulyáskrémmel.
Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját szilikon ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: