Püspökkenyér forma bevonatos KP – 31/12 – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu püspökkenyér forma eladás, értékesítés, vásárlás. A püspökkenyér forma anyag összetétel 0.5 mm vastag sütőlemez tapadásmentes bevonattal.
Méretek: - hosszúság: - 31 cm
- szélesség: - 12 cm
- magasság: - 7,5 cm
- tömeg: - 0,10 kg
Püspökkenyér hagyományosan
Hozzávalók (4-8 személyre):
- 30 dkg grízes liszt
- 30 dkg cukor
- 5 db tojás
- 0,5 csomag vanillincukor
- 10 g sütőpor
- magok, gyümölcsök
- kevés margarin
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: