Indukciós serpenyő kerámia bevonattal 28 cm 522634-AMB/Z
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
Az indukciós serpenyő kerámia bevonattal 28 cm anyaga alumínium ötvözetből kialakított alakzat, szilikonhatású műanyag nyéllel felszerelve. A belső felülete kerámia bevonattal, a külső hőálló metál-festékkel kezelt. A serpenyő acélbetétes hővezető alja biztosítja a gerjeszthetőséget (indukálhatóság), a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós (gerjesztéses) és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható.
Figyelem! - A serpenyőbe fém tárgyal belenyúlni, szeletelni, tilos!
Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 21,50 cm; - külső: 22,20 cm
- átmérő alsó külső tűzhelyre felfekvő: 20,20 cm
- átmérő felső belső: 28 cm; - külső: 28,80 cm
- hosszúság nyéllel: 48 cm
- magasság belső: 5,20 cm; - külső: 5,50 cm
- tömege: 0,770 kg
- űrtartalom: 2,45 liter
- űrtartalom = a serpenyő színültig töltve!
Bárányszeletek padlizsánnal
Hozzávalók (6 személyre):
- bárányborda vagy comb 80 dkg
- padlizsán 60 dkg
- füstölt szalonna 10 dkg
- fokhagyma 2 gerezd
- száraz vörös bor 2-3 dl
- olaj 1 evőkanál só
- bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, kissé megpirítjuk és erős tűzön hirtelen átforgatjuk benne a húst, majd hozzáöntünk egy kevés bort, mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk, mindig egy kevés borral pótolva az elfőtt levet. Közben elkészítjük a padlizsánt: műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, kissé megsózzuk és egy rétegben egy nagyobb deszkára helyezzük, azt megbillentve, hogy a leve lecsoroghasson. Ezt a műveletet nem szabad kihagyni, mert keserű marad a padlizsán. Ezután papírszalvétával megtörölgetjük, bő forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az elősütött padlizsánt, meghintjük bőven vágott petrezselyemmel, összekeverjük. Köretnek burgonyakrokettet ajánlunk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: