Kapcsos tortaforma 24 cm 209177-AMB
Fogyasztói ár: 5,450 Ft
A kapcsos tortaforma 24 cm 209177-AMB kör alakú sütőedény. Szabályos kör alakot formál a tésztából a sütés folyamán. Anyaga ILAG bevonattal kezelt fém sütőlemez. Rozsdamentes kapcsos zárszerkezete és levehető aljzata van. Figyelem! - fém vágó, vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortaforma, mert megkarcolhatjuk és ezáltal a garanciát is elveszítjük! Minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe, kivéve a mikrohullámú sütőt.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe nem használható, mosogatógépben nem mosható!
Részletes méretleírás:
Tortaforma:
- átmérő belső: 23,30 cm; - külső: 24 cm
- magasság belső: 5,90 cm; - külső: 6,80 cm
- tömeg: - 0,200 kg
- űrtartalom: 2,50 liter
Levehető aljzat:
- átmérő: 28 cm
- magasság: 0,80 cm
- tömeg: 0,240 kg
- tömeg: - tortaforma+aljzat = 0,440 kg
Dió torta
Hozzávalók:
12,5 dkg búzaliszt
8 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet só
10 dkg hideg vaj
1 tojás, fél dl tejszín
3 evőkanál rum
1 csipet fahéj
10 dkg durvára vágott dió
liszt a kinyújtáshoz
vaj a formához
Elkészítése:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót. A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: