Tortaforma 24 cm Silvery 209221-AMB
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
A tortaforma 24 cm Silvery 209221-AMB anyaga titánium bevonattal kezelt fém sütőlemez. Rozsdamentes kapcsos zárszerkezete és levehető aljzata van. Figyelem! - fém vágó, vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortaformába, mert megkarcolhatjuk és ezáltal a garanciát is elveszítjük! Minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe, kivéve a mikrohullámú sütőt.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg.
Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Fém tárgyal belenyúlni vagy vágni benne tilos!
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe nem használható, mosogatógépben nem mosható!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 23 cm; - külső: 24 cm
- magasság belső: 6,70 cm; - külső: 6,85 cm
- tömeg: - 0,465 kg
- űrtartalom: 2,80 liter
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
30 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- egy csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg jó minőségű csokoládé
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
A díszítéshez:
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,50 dl tej
- eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs, ízlés szerint
- pirított dió
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tokásságához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 24 cm -es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
- Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszítettjük még.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: