G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Kalács és kenyérsütő forma 35×13×6 cm 829900-AMB

Kalács és kenyérsütő forma 35×13×6 cm 829900-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kalács és kenyérsütő forma 35×13×6 cm 829900-AMB Kalács és kenyérsütő forma 35×13×6 cm 829900-AMB Kalács és kenyérsütő forma 35×13×6 cm 829900-AMB
Egy jó minőségű kalácssütő kenyérsütő forma kincset ér sütés közben a konyhában. A kalács és kenyérsütőforma anyag összetétel  0,5 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd peremezéssel rögzítve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést majd tapadás mentesítő bevonattal kezelve. Kalács típusú sütemények készítésére kiválóan alkalmas.
 
Méretek: - hosszúság alsó belső: - 28 cm; - külső: - 28,5 cm
               - hosszúság felső belső: - 31,5 cm; - külső: - 35 cm
               - szélesség alsó belső: - 8,5 cm; - külső: - 9 cm
               - szélesség felső belső: - 11 cm; - külső: - 13 cm
               - magasság belső: - 5,45 cm; - külső: - 5,6 cm
               - tömeg: - 0,240 kg
               - űrtartalom: - 1,50 liter
 
Kakaós kalács
 
Hozzávalók:
 - 30 dkg liszt
 - 2 evőkanál cukor
 - csipet só
 - 2 csomag vaníliás cukor
 - 1 citrom reszelt héja
 - 1 csomag szárított élesztő (32 g)
 - 2 evőkanál cukrozatlan kakaó por
 - 1-1,5 dl langyos tej (gyúrás függvénye)
 - 1 bő evőkanál étolaj
 - 1 tojás
 - a tetejére 1 tojás (a kenéshez)
 
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, élesztővel, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, majd alaposan összegyúrjuk a tojással és annyi tejjel, hogy egy könnyű, lágy tésztát kapjunk, de a kezünkhöz ne ragadjon. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik feléhez adunk egy fél evőkanál étolajat, mellyel alaposan átdagasztjuk. A másik feléhez adjuk a kakaóport, belegyúrjuk, majd a másik fél evőkanál olajjal ezt is átdagasztjuk.
A tésztákat letakarva 15 percig pihentetjük. Pihentetés után kb. 35×40 cm téglalappá nyújtjuk. A kakaós lapra ráfektetjük a fehér lapot, és mint a bejglit feltekerjük.
A rudat félbe hajtjuk és összefonjuk. Egy keskeny sütőformát kibélelünk sütőpapírral és a fonatot beletesszük, majd 30-40 percig ismét pihentetjük, majd a tetejét megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
 
Püspökkenyér
 
Hozzávalók:
 - 5 tojássárgája
 - 30 dkg cukor
 - 2 dl tej
 - 30 dkg liszt
 - 30 dkg különféle töltelék (dió, mazsola, csoki, aszalt gyümölcs)
 - a tojások habja
 - a tábla tortabevonó csokoládé
 
Elkészítése:
A felaprított tölteléket elvegyítjük a liszttel. A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzákeverjük a lisztes tölteléket, végül a tojások habját.
Két zsírozott-lisztezett püspökkenyér sütőformában lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal öntjük le.
 
Püspökkenyér (hagyományosan)
 
Hozzávalók (4-8 személyre):
 - 30 dkg grízes liszt
 - 30 dkg cukor
 - 5 db tojás
 - 0,5 csomag vanillincukor
 - 10 g sütőpor
 - magok, gyümölcsök
 - kevés margarin
 
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: