G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Kenyér sütőforma 39×18 cm Silvery 209238-AMB

Kenyér sütőforma 39×18 cm Silvery 209238-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kenyér sütőforma 39×18 cm Silvery 209238-AMB Kenyér sütőforma 39×18 cm Silvery 209238-AMB Kenyér sütőforma 39×18 cm Silvery 209238-AMB
A kenyér sütőforma 39×18 cm Silvery környezetbarát, káros-anyagmentes. Anyaga préselt szénacél lemez titán-ion bevonattal, amely a felületét tapadás-mentesé és kiváló minőségivé teszi. Az egyedülálló tapadásgátló felülete megakadályozza, hogy bármely összetevő hozzátapadjon a sütőedényhez, miközben megőrzi a tökéletes szerkezetét és ízét. Kalács típusú sütemények készítésére is kiválóan alkalmas.
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 33,50 cm; - külső: 34 cm
- hosszúság felső belső: 37 cm; - külső: 39 cm
- szélesség alsó belső: 10,50 cm; - külső: 11 cm
- szélesség felső belső: 13,50 cm; - külső: 16,50-18 cm
- magasság belső: 6,30 cm; - külső: 6,50 cm
- tömeg: 0,525 kg
- űrtartalom: 2,70 liter
 
Pityókás (krumplis) kenyér
 
Hozzávalók:
 1 kg finomliszt
 4 dkg élesztő
 30-40 dkg főtt, áttört pityóka (krumpli)
 3 dkg só
 5-6 dl víz
 5 dkg olvasztott zsír
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál tejpor
 
Elkészítése:
A pityókát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja főzéskor ne repedjen szét). A puhára főzött pityókát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni majd utána a langyos átszitált liszttel egy nagyméretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt körülbelül 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk úgy 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót és fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, előzőleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: