Sütő tepsi gránit bevonattal, szilikon fogókkal 40×29 cm KP – 00/05 – AMB
Fogyasztói ár: 3,450 Ft
edenyek.hu Sütő tepsi gránit bevonattal, szilikon fogókkal 40×29 cm KP – 00/05 – AMB eladás, értékesítés, vásárlás, és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A sütő tepsi gránit bevonattal, szilikon fogókkal anyag összetétel: - 0,5 mm vastagságú vegytiszta fémlemez méretre szabva, préseléssel alakra formázva, majd gránit bevonattal ellátva, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. A sütő tepsi gránit bevonattal, szilikon fogókkal, az-az szilikon csúszásmentes fogantyúkkal van ellátva. A fogantyúk levehetőek. Sütemények készítésére kiválóan alkalmas. A sütő tepsi gránit bevonattal gyakorlatias, formatervezett és vonzó külsővel rendelkezik, könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - hosszúság belső: - 37 cm; - külső: - 39,5 cm;
- hosszúság füleknél: - 45,5 cm
- szélesség belső: - 26,5 cm; - külső: - 29 cm
- magasság belső: - 5 cm; - külső: - 5,1 cm
- tömeg: - 0,530 kg
- űrtartalom: - 5 liter
Habroló sütése elkészítése
Elkészítése nagyon egyszerű, és nagyon finom a végeredmény.
Hozzávalók:
- 1/2 kg leveles tészta
- 1 egész tojás a tészta felületének bekenésére
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A leveles tésztát megfelezzük, majd vékonyra nyújtjuk. A felületét bekenjük a felvert tojással. Pizza vágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, és fél cm-es átfedésekkel feltekerjük alumínium csőre (habtekercsforma). Forró sütőben sütjük.
A krém: - a tojásfehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, addig, míg az edény falához nem tapad. Végül a sült rudakat megtöltjük a habbal és porcukorral beszórjuk.
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg sima liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 3 evőkanálnyi cukor
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 70 dkg darált dió
- 36 dkg cukor
- 3,3 dl víz
- reszelt citromhéj
- szegfűszeg
- mazsola
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanálnyi baracklekvár
Elkészítése:
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Erdélyi juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
- 60 dkg kukoricaliszt
- 25 dkg juhtúró
- 3 dl tejföl
- 10 dkg zsír vagy vaj
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) szórjuk bele a kukoricalisztet. Lassan, továbbra is kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz - sűrűvé, majd tegyük félre. Egy magasabb falu sütőedényt zsírozzunk ki, és az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, szórjuk meg juhtúróval, locsoljuk meg tejföllel, csepegtessünk rá zsírt vagy vajat, majd simítsunk rá egy újabb réteg puliszkát. Úgy folytassuk a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőbe téve, közepes tűzön süssük pirosra.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg (füstölt) párizsi
- 1/2 szál száraz paprikás kolbász
- 4 tojás
- 1,5 - 2 doboz tejföl
- 5 dkg sajt
- 1 teáskanál gulyáskrém
- só, kevés olíva olaj
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 teáskanál gulyáskrémmel.
Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját szilikon ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: