Három oldalas sütőtepsi 40×26 cm 505/200-DOM
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
A három oldalas sütőtepsi több feladatot ellátó és célt szolgáló hasznos konyhai sütőeszköz, melyet sütemény készítés során használunk. Egy hagyományos és jellegzetes szögletes sütőforma az egyik oldalán nyitott oldallal mely megkönnyíti a kisült aprósütemények gyors eltávolítását a tepsiből. Anyaga 0,5 mm vastag ötvözött alumínium lemez.
Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem! - A karcosodást okozó szerek, fém vágó vagy evőeszközök használatát kerüljük el, mert megsértjük velük a tepsi anyagát. Garanciát kizáró ok ezen eszközök használata!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 40 cm; - külső: 40,80 cm
- szélesség belső: 26,20 cm; - külső: 27,50 cm
- magasság belső: 2,35 cm; - külső: 2,37 cm
- tömeg: 0,345 kg
- űrtartalom: 2,50 liter
Lekváros linzer
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
10 dkg + 3 evőkanál porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
10 dkg darált mandula
15 dkg málnadzsem
2 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A vajat 10 dkg porcukorral meg a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát kis adagokban kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A felének a középébe kiméretű formákkal csillag és szív alakú lyukakat készítünk. A linzereket tepsikbe rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon tepsinként 8-10 percig sütjük. (Vigyázat, gyorsan megéghet!) Amíg a tészta hűl, addig a dzsemet simára keverjük a citromlével, majd kissé felmelegítjük. A lyukas linzereket meghintjük a maradék porcukorral, a dzsemet a többi linzerre kenjük, majd összeragasztjuk a tetejükkel. Kissé rányomjuk és száradni hagyjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: