Rozsdamentes rácsos tepsi 38 cm KP – 23/22 – DOM
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Rozsdamentes rácsos tepsi eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A rozsdamentes rácsos tepsi anyag összetétel 1 mm vastagságú krómlemez, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A rozsdamentes rácsos tepsi bármilyen sütőben süthető ételek és sütemények elkészítésére kiválóan alkalmas.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - hosszúság belső: - 38 cm; - külső: - 40,60 cm
- szélesség belső: - 26 cm; - külső: - 29 cm
- magasság belső: - 6,8 cm; - külső: - 7 cm
- tömeg ráccsal: - 0,945 kg; - rács nélkül: - 0,735 kg
- űrtartalom: - 6,70 liter
Erdélyi rablóhús
Hozzávalók:
- 80 dkg vesepecsenye
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 kávéskanál paprika
- bors, ízlés szerint
- 20 dkg kukoricadara
- 8 dkg zsír
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
A húst hosszában úgy vágjuk fel, hogy egy nagy szeletté lehessen kiklopfolni. Ezt megrakjuk vékony füstölt szalonna szeletekkel, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és szorosan feltekercseljük. Cérnával körültekerjük, vagy hústűkkel megtűzzük. Egy grillrácsos tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük és a sütőben 40 percig sütjük. Akkor jó, ha csak félig sült át és a belseje véres marad.
Fokhagymás pácolt flekken
Hozzávalók:
- 8 szelet strucc filé (kb. 1,2 kg)
- 4 fej lila-hagyma
- 4 fej vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 32 db gyöngyhagyma
- 25 dkg cukkini
- 1 dl olaj
- flekken fűszerkeverék
A páchoz:
- 2 evőkanál mustár
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál erős paprika krém
- 1 dl olaj
a köret (4 személyre!):
- 8 közepes, héjában főtt burgonya
Előkészítés:
A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajt felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék, forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: