Kürtőskalács sütő kicsi 60 cm
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű kürtőskalács sütő kincset ér a konyhában ha sütni kell. A kürtőskalács sütő anyaga fa a munkafelület és markolat, - vas a felfüggesztés.
Kürtőskalács recept Nr. 1
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő,
- kb. 3 dl tej,
- 2 evőkanál cukor,
- 50 dkg finomliszt,
- 2 db tojás,
- 2 db tojássárgája,
- csipetnyi só,
- 8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
- a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval, mogyoróval, fahéjjal, kakaóval kevert cukor is).
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk. Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat akkor csorgatjuk bele. Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük. Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 cm széles szalagokra vágjuk. A fadorongot (a fémet nem kell) olajjal vagy vajjal megkenjük. A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban, kis takarással a formára (fadorongra) tekerjük. Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kissé elnyomjuk a vonalakat. A kalácsokat állandóan forgatva faszénparázs fölött megsütjük. Amikor elkészült, a sütőfát függőlegesen tartva, ütögetve lecsúsztatjuk róla a már megsült kalácsot.
(Ha nem tudjuk a faszénen való sütést megoldani, kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon, 20 – 25 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk, és olvasztott vajjal megkenjük).
Kürtőskalács recept NR. 2
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő,
- kb. 3 dl tej,
- 2 evőkanál cukor,
- 50 dkg finomliszt,
- 2 db tojás,
- 2 db tojássárgája,
- csipetnyi só,
- 8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
- a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval, mogyoróval, fahéjjal, kakaóval kevert cukor is).
Elkészítés:
- Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk.
- Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk.
- Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat akkor csorgatjuk bele.
- Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük.
- Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 cm széles szalagokra vágjuk.
- A fadorongot (a fémet nem kell) olajjal vagy vajjal megkenjük.
- A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban, kis takarással a formára (fadorongra) tekerjük.
- Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kissé elnyomjuk a vonalakat.
- A kalácsokat állandóan forgatva faszénparázs fölött megsütjük.
- Amikor elkészült, a sütőfát függőlegesen tartva, ütögetve lecsúsztatjuk róla a már megsült kalácsot.
(Ha nem tudjuk a faszénen való sütést megoldani, kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon, 20 – 25 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk, és olvasztott vajjal megkenjük).
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: