Gránit bevonatos kuglóf sütőforma 23 cm 829856-AMB
Fogyasztói ár: 3,650 Ft
A gránit bevonatos kuglóf sütőforma elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Vásároljon a gránit bevonatos kuglóf sütőforma kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A gránit bevonatos kuglóf sütőforma gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. A gránit bevonatos kuglóf sütőforma egy csonka-kúp alakú, barázdált oldalú sütőedény és a kuglóf sütésére szolgáló speciális sütőforma. A kuglóf sütőforma elengedhetetlen tartozéka a cukrász kellékeinknek. A kuglóf sütőforma anyaga fémlemez tapadásmentes gránitalapú bevonattal. A gránit bevonatos kuglóf sütőforma minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe, kivéve a mikrohullámú sütőt. A gránit bevonatos kuglóf sütőforma mosogatógépben mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe nem használható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 12 cm; - külső: 12,30 cm
- átmérő felső belső: 23; - külső: 23,30 cm
- átmérő kürtő: - alsó: 6,80; - felső: 5,15 cm
- magasság belső: 10,09 cm; - külső: 11,18 cm
- magasság kürtő: 12 cm
- tömeg: 0,280 kg
- űrtartalom: 2 liter
- hőálló tartomány: + 350 °C és -20 °C között
Csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
25 dkg liszt
fél csomag sütőport
25 dkg porcukor
1 dl tej
1 dl étkezési olaj (olíva Bertolli)
4 közepes tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 tábla Katica torta bevonó (mást ne használjunk, mert lesüljed) vagy 4 evőkanál kakaó
vaj, liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítése:
A sütőt melegítsük 150-160 °C, vagy 3-4 fokozatra. A sütőporos liszthez keverjük hozzá az apró kockákra vágott csokoládét. A tojásokat keverjük el (habverőt használjunk) a cukorral tejjel, olajjal, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket. A kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntsük bele az elkészített masszát és sütőtől függően 20 percig takarékon, majd közepes fokozatra állítva 35-40 perc alatt süssük készre (közben végezünk tű próbát). Ha kakaóval készítjük, akkor a massza 2/3 rakjuk, bele a formába a többibe keverjünk kakaópórt így szép márványos lesz.
Tanácsok:
Azért használjunk Katica bevonót, mert az összes többi csoki lemerül a kuglóf aljába a fajsúlyuk végett és alig lehet kiszedni a formából. Ha kakaósan készítjük, vigyázzunk, nehogy hamarabb kivegyük a sütőből mivel, hogy sötétebb a színe. Feltétlenül készítsük tű próbát.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: