Zománcozott füles tepsi tapadásmentes 34×22 cm KP – 32/20 – BB
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
Egy jó minőségű zománcozott tepsi kincset ér a sütőbe. Zománcozott füles tepsi tapadásmentes 34×22 cm KP – 32/20 – BB eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A zománcozott tepsi anyaga 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A tepsi fülei utólag, majd a kész nyers-lemez tepsi duplán zománcozva. Zománcozás után a tepsi belsejét teflonbevonattal kezelik. A zománcozott tepsi mikrohullámú sütő kivételével minden sütőben kiváló hatásfokkal vehető igénybe. A zománcozott tepsi mosogatógépben mosogatható. A zománcozott tepsi sütemények és sültek úgymint kacsa, liba, pulyka, csirke, halak, párolt húsok, rakott ételek elkészítésére kiválóan alkalmas.
Méretek: - hosszúság belső: - 32 cm; - külső: - 34 cm; - füllel: - 41 cm
- szélesség belső: - 20 cm; - külső: - 22,30 cm
- magasság belső: - 6,50 cm; - külső: - 6,80
- tömeg: - 0,715 kg
- űrtartalom: - 4 liter
Ropogós kacsasült pezsgős káposztával
Hozzávalók (5 személyre):
- 3 kg kacsa
- 50 dkg vörös-káposzta
- 50 dkg fehér-káposzta
- 20 dkg vöröshagyma
- 75 dkg burgonya
- 4 dl száraz pezsgő
- 6 dkg kristálycukor
- 1 csokor petrezselyem
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- köménymag és ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük, majd kacsasütőbe téve kevés vizet öntünk alá és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve megpirítunk benne 30 g cukrot, amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát.
Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehér-káposztát, a burgonyát és a vörös-káposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Töltött krumpli
Hozzávalók:
- 11-12 db közepes burgonya
- 2 db főtt tojás
- 2 db nyers tojás
- 2 db májkrém
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- vágott petrezselyemzöld ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 3 dl tejföl
- reszelhető sajt (mennyisége szintén ízlés szerint)
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és a közepét kifúrjuk (olyan alakzat jön ki belőle, mint egy rugó). Ezt kiszedjük belőle és félretesszük majd később olajban megsütjük.
Töltelék:
A főtt tojást, a májkrémet, vajat, zsemlemorzsát, petrezselyemzöldet, sót, borsot és 1 nyers tojást összekeverjük.
Ezzel a keverékkel megtöltjük a kifúrt burgonyákat, tepsibe rakjuk, kevés olajt teszünk alá, fedővel befedjük és 180 fokon addig sütjük, míg a burgonya meg nem puhul. A tejfölt összekeverjük egy kis sóval, borssal, 1 db nyers-tojással és reszelt sajttal, ezt ráöntjük a megpuhult burgonyára és a sajt másik felét ráreszeljük. Visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: