Konzervnyitó fogaskerekes tekerős 1909 GTX
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Egy jó minőségű konzervnyitó kincset ér sütés főzés közben a konyhában. <Konzervnyitó fogaskerekes tekerős 1909 GTX> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A konzervnyitó az-az eszköz, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan tudunk hozzájutni a fémdobozokba zárt eleségekhez. A konzervnyitó anyaga rozsdamentes acél és edzett-acél kések.
Méretek: - hosszúság: - 21 cm; - lepke: - 7,5 cm
- szélesség: - 5 cm
- tömeg: - 0,205 kg
Chilis bab
Hozzávalók:
- 3 doboz chilis vörös bab konzerv
- 40 dkg sertés lapocka darálva
- 1 kicsi sűrített paradicsom
- 1 késhegynyi chili paprika
- 1 kiskanál őrölt bors
- 1 evőkanál ketchup
- mokkáskanál cukor
- só (ízlés szerint)
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés olíva olaj
- csemege pirospaprika
Elkészítése:
Először a hagymát apró darabokra vágjuk és olajon megpirítjuk. Ha már üveges hozzátesszük a darált húst és addig kevergetjük, míg levet nem enged. Majd hozzátesszük a sűrített paradicsomot és jó alaposan elkeverjük. Jöhet a bab és annyi vízzel engedjük fel, hogy jó bőven ellepje az egészet és még hozzáadunk egy kis mokkás kanál csemege pirospaprikát a színe miatt. Ezután jöhet bele az erős Pista a só, a kevés cukor és a ketchup. Jól elkeverjük és lefedve körülbelül 20 percig sűrűn kevergetve főzzük. Utána fedő nélkül még körülbelül 10 percig szintén kevergetve főzzük, hogy beürüsödjön.
Gombás ravioli recept
Hozzávalók 4 főre
Raviolihoz:
- 400 g liszt
- 4 db nagyobb tojás
- 1 teáskanál só
Töltelékhez:
- 250 g erdei gombakeverék
- 100 g barna champion gomba
- 20 g reszelt pecorino vagy parmezán sajt
- 2 mogyoróhagyma
- fél csokor petrezselyem
- 10 bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Tálaláshoz:
- 2 nagy evőkanál vaj
- pecorino vagy parmezán sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
Az olívaolajt felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
2 (kettő) tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb. 4 (négy) percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: