Fa padlizsán vágókés 034/009-GYL
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyartország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Származási ország: Magyartország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Egy fa padlizsán vágókés beszerzése a legjobb választás. Vásároljon a fa padlizsán vágókés, fa vinete vágókés kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A fa padlizsán vágókés elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a célszerűsége pedig vitathatatlan. A fa padlizsán vágókés kiválóan alkalmas padlizsánkrém (vinetekrém) készítéséhez. Ha fakéssel vágjuk össze a megsütött és a héjától megtisztított padlizsánt (vinetét), akkor nem vált színt és nem lesz mellékíze a padlizsánkrémnek (vinetekrémnek). A padlizsán vágókés bükkfából készült esztétikus és tartós darab. A fa padlizsán vágókés gondosan válogatott, kiváló minőségű faanyagból készült és méhviasszal van kezelve.
Tisztítása kézi mosogatással. Langyos csapvízzel, szivaccsal le kell mosni, majd szárazra törölni. Fontos, hogy ne legyen sokáig vízbe és soha ne tegyük mosogató gépbe. Javasolt az időnkénti olívaolajos áttörlés, kizárólag élelmiszerhez engedélyezett olajjal szabad kezelni.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - vágófelület: 22 cm; - nyél+vágófelület: 34 cm
- szélesség: - elöl: 9 cm; - markolatnál: 5 cm
- anyagvastagság: - 0,97 cm
- tömeg: 0,165 kg
Padlizsánkrém (vinetekrém) erdélyiesen
Hozzávalók:
4 db nagyobb padlizsán (hosszúkás, fényes)
1,5 nagy fej vöröshagyma
2 dl napraforgó olaj, vagy olíva olaj
só, frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A padlizsánokat parázson, vaslapon vagy kerti sütőlapon megsütjük. Fontos! A padlizsánokat nem szurkáljuk meg, hanem minél magasabb hőfokon sütjük, és közben forgatjuk. Amikor minden oldala megpuhult, levesszük, egy tálba helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd lepucoljuk a héját. A megpucolt padlizsánokat egy enyhén döntött vágódeszkára helyezzük és hagyjuk, hogy jól folyón ki a leve. Ez azért kell, hogy ne legyen a krémünk keserű. A megpucolt padlizsánokat fakéssel nagyon finomra (fémmel nem szabad érintkezzen, mert megbarnul) összeaprítjuk, és egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük a minél apróbbra vágott vöröshagymával. Folyamatos kevergetés mellett mintha majonézt készítenénk, hozzáadagoljuk az étolajat és addig keverjük, míg fel nem veszi az étolajat. Amikor már szép könnyű, habos a krém, akkor van készen. Ezután hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Figyelem! - Nagyon fontos, hogy hirtelen kell megsütni a padlizsánokat, és nem szabad túlsütni, mert barna és keserű lesz. A füstös ízét így is megkapja.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: