G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Kenőkés 1179 F

Kenőkés 1179 F
Gyártó: FISKARS
Származási ország: Finnország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kenőkés 1179 F Kenőkés 1179 F Kenőkés 1179 F

Egy jó minőségű kenőkés kés kincset ér a konyhában és a tálalásnál. <Kenőkés 1179 F> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kenőkés nyaga rozsdamentes acél penge, szilikon hatású műanyag foglalatba. A Fiskars Functional Form termékcsaládnál a kézhez álló kialakítás, biztonságos használat, hosszú élettartam és gyakorlatiasság a legfontosabb szempont. A kenőkés biztonságos érzést a puha tapintású nyél biztosítja.

Méretek: - hosszúság: - penge: - 8 cm; - markolat: - 12,5 cm; - penge+markolat: - 20 cm
               - szélesség: - penge: - 0 - 3 cm; - markolat: - 2,5 cm
               - tömeg: - 0,05 kg

Kenyérpirítás

A pirítós olyan kenyér, amit megbarnítanak azáltal, hogy sugárzó hőnek teszik ki. A pirítástól a kenyér meg is keményedik egy kicsit és könnyebben elbírja a rátéteket (például könnyebb megkenni).
A kenyér pirítását körültekintően kell végezni, nehogy odaégjen. A kenyeret nem szabad túl vékonyra vágni, és miután elkészült, azonnal le kell venni, különben elszenesedik. Az elszenesedett részt késsel le kell kaparni a kenyérről. (egyes kutatások szerint az elszenesedett rész elfogyasztása növeli a rákbetegség kockázatát).
A pirítóst általában zsírral, vajjal vagy margarinnal megkenve fogyasztják. Az angolok szívesen tesznek rá lekvárt vagy marmeládét (gyümölcskocsonya) is. Szendvics készítésére is alkalmas.
Egy régi francia vicc szerint az angolok azért találták fel a pirítóst, mert ez volt az egyetlen módszer, hogy képesek legyenek megkenni egy kenyeret az angliai időjárás mellett.

Halkrém

Hozzávalók:
 - 4 olajas szardíniakonzerv
 - sűrített paradicsom vagy jó minőségű pikáns fűszerezésű paradicsom ketchup
 - 1 lilla hagyma
 - 2 főtt tojás
 - 10 dkg teavaj
 - só, ízlés szerint
 - bors, ízlés szerint
 - mustár, ízlés szerint
 - citromlé, ízlés szerint

Elkészítése:
Az olajos halat villával összetörjük, kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk az apró kockára vágott főtt tojást és a hagymát, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint a fűszereket, a mustárt és a citromlevet. Az egészet jól összekeverjük, és legalább 1/2 órát hűtőben állni hagyjuk. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Tonhalas szendvics

Hozzávalók:
 - 4 szelet szendvicskenyér
 - 1 doboz tonhal saját levében
 - 1 főtt tojás
 - paprikával töltött zöld olajbogyó
 - 2 evőkanál majonéz
 - 1 kiskanál mustár
 - 5 dkg vaj
 - hagyma
 - kapor
 - piros paprika
 - só, ízlés szerint
 - bors, ízlés szerint
 - tormahab
 - csemege uborka

Elkészítése:
A kenyereket megvajazzuk, a tonhalat lecsepegtetjük és villával szétnyomkodjuk. A majonézt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal és belekeverjük a tonhalat. Szeletekre vágjuk a tojást és az olajbogyókat. A kenyérszeleteket bekenjük a tonhalkrémmel, tojásszeleteket és uborkaszeleteket rakunk rá. Oliva bogyó szeletekkel, tormahab rózsákkal, hagymakarikákkal, paprikacsíkokkal és kapor ágacskával díszítjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: