Solingen uzsonnázó kés hosszú recés pengével KP – 17/8
Fogyasztói ár: 850 Ft
Solingen uzsonnázó kés hosszú recés pengével KP - 17/8 eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. Az uzsonnázó kés anyag összetétele acél penge műanyag foglalatba.
Méretek: - hosszúság: - penge: - 8 cm; - markolat: - 9,5 cm
- szélesség: - penge: - 1,5 cm; - markolat: - 1,5 cm
- tömeg: - 0,020 kg
Erdélyi füstölt kolbász
Hozzávalók:
- 2,5 kg sertéshús
- 70 dkg marhahús
- 2 nagy fej fokhagyma
- 5 g őrölt fekete bors
- 1 evőkanál csípős fűszerpaprika
- 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
- 5 dkg só
- 5 g szárított csombor (Borsika fű)
Elkészítése:
A húsokat mosás és lecsöpögtetés után nagyobb darabokra szeleteljük és együttesen ledaráljuk. A tisztított fokhagymát összezúzzuk, majd az ízesítőkkel, kevés vízzel együtt a húshoz adva alaposan összedolgozzuk úgy, hogy könnyen bélbe tölthető legyen. Lecsöpögtetés után füstöltjük.
Frissen sütve burgonyapürével tálaljuk. Vörös bor illik hozzá.
Erdélyi véres hurka
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Mi mást ajánlunk, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
- 2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
- 4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
- fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
- 1 evőkanál só vagy ízlés szerint
- 2 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál morzsolt majoránna
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 evőkanál morzsolt csombor
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászon zsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni.
Fogyasztható hidegen, lila-hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.
Erdélyi májas hurka
Hozzávalók:
- 1 sertésmáj
- 1 sertéstüdő
- 1 szív és 1 vese
- 20 dkg rizs
- 20 dkg vöröshagyma
- 50 dkg tokaszalonna
- 10 dkg mazsola
- 1 szelet körbevágott kenyér
- 6 db közepes nagyságú, savanykás, borízű alma
- 1 teáskanál pástétomfűszer
- 1 teáskanál pirospaprika
- 10 dkg zsír
- ízlés szerint só (6-8 dkg)
- 1 teáskanál törött fekete bors (fele mennyiségben is lehet készíteni)
Elkészítése:
Az összes húsfélét és szalonnát (a máj kivételével) sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A májat nyersen hozzádaráljuk. A kenyeret egészen apróra vagdaljuk, és úgy adjuk a masszához. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, a mazsolát ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy megreszeljük, és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. A megmosott rizst megfőzzük, ezután hideg vízzel leöblítjük. Végül az egészet összekeverjük a fűszerekkel, és annyi húslevet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Ezt a masszát lazán betöltjük a hurkabélbe, és szorosan elkötjük, hogy a töltelék ki ne folyjon belőle. 20 – 25 percig abáljuk, majd hideg vízbe téve lehűtjük, és deszkán lecsepegtetjük. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: