Késélező ollóélező 5340 WSM
Fogyasztói ár: 1,850 Ft
Egy jó minőségű késélező kincset ér a konyhában ha kést kell élezni. <Késélező ollóélező 5340 WSM> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A késélező ollóélező anyaga szilikonhatású kemény bakelit-markolat és magas minőségű vídia-acél.
Méretek: - hosszúság: - 14 cm
- szélesség: - 2 cm
- magasság: - 5 cm; élezőnél: - 6 cm
- tömeg: - 0,030 kg
Sült aranymakréla (doráda) berlini burgonyasalátával
Hozzávalók kettő adaghoz:
Sült hal:
- 600 g hal (2 db aranymakréla)
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 szál rozmaring
- 1 db citrom
- 2 dl olívaolaj olaj (a sütéshez)
Burgonyasaláta:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 közepes újhagyma
- 1 közepes alma (meghámozva, felkockázva)
- 1 dl kovászos uborka lé (vagy csemege)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál tökmagolaj (tálaláshoz, elhagyható)
Elkészítése:
A burgonyasaláta: - A burgonyát a sóval és a köménnyel puhára főzzük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hámozzuk meg, és szeleteljük fel. Keverjük össze a többi hozzávalóval.
Sült hal: - A halat irdaljuk be 1-2 cm mélyen. Sóval, rozmaringgal és borssal dörzsöljük be alaposan. Fontos, hogy a hal szoba-hőmérsékletű legyen, amikor sütjük. Felhevítjük az olajt egy serpenyőben, és mind a két oldalát 3-4 perc alatt arany barnára sütjük. Ez a halfajta jól bírja a sütést, és nem esik szét.
Tálaláskor tehetünk tökmagolajat a burgonyára, citromot pedig a halra.
Hagymás rostélyos tepsis steak burgonyával és salátával
Hozzávalók:
- 4 szelet marharostélyos (ujjnyi vastag szelet)
- 4 közepes fej hagyma
- 80 dkg burgonya (sütni való)
- fél fej római saláta
- libazsír
- só, bors, steak-fűszerkeverék
- liszt
- málnaecet
- olívaolaj
Elsődleges teendők:
A krumplit megpucoljuk, nagyobb hasábokra vágjuk, és öt percig előfőzzük.
A hagymákat fél kőre, vékonyan szeleteljük, majd egy zacskóba lisztet szórva, beledobáljuk őket. Felfújuk a zacskót és alaposan összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a hagymaszeleteket. Ezután egy szitába öntjük az egészet, és a felesleges lisztet lerázzuk.
A hússzeleteket egy éles késsel, a rostokra merőlegesen, rombusz alakban bevagdossuk, de épp csak egy milliméter mélyen, szinte csak a kés saját súlyával végighúzva vágjuk át a rostjait. Ezután megszórjuk durvára tört borssal. A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk.
Elkészítése:
A burgonyahasábokat egy tepsibe dobjuk, bőségesen meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva tengeri sóval és a fűszerkeverékkel. Összeforgatjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Közben egy serpenyőben egy evőkanálnyi libazsírt forrósítunk, és beleszórjuk a lisztes hagymát. Közepesnél erősebb fokozaton, arany barnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük, megsózzuk, szórunk rá egy kis borsot, és tálalásig melegen tartva, félretesszük. A serpenyőt kitörüljük, újabb adag libazsírt melegítünk benne, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. két-három percig sütjük (médium). Megsózzuk (előtte ne sózzuk!). Tálalásig félretesszük egy deszkára pihenni, letakarjuk egy darab alufóliával, hogy melegen tartsuk. Ezután a salátát felcsíkozzuk, egy keverőtálba tesszük, megspricceljük egy kis málnaecettel, sózzuk, és meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal. Összekeverjük és tálaljuk.
Ötletek a tálalásra:
Tálaláskor a húsra halmozzuk a ropogós sült hagymát, mellé a salátát és a fűszeres burgonyát. „Steakburgonya” helyett, adhatunk mellé krumplipürét is, vagy tálalhatjuk csak a salátával.
A húst lehetőleg ne süssük át, hagyjuk médiumra (közepesen átsütve). Sütés után, mindig pihentessük legalább öt percig. Egy alufóliával takarjuk le, hogy ne hűljön ki teljesen. (A hús íze legjobban akkor érvényesül, ha langyosnál egy kicsit melegebb.) A salátát közvetlenül a tálalás előtt készítsük el.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: