Késélező és Ollóélező 5340-WSM
Fogyasztói ár: 1,990 Ft
A Késélező és Ollóélező 5340-WSM tökéletes mind a kések, mind az ollók élezésére. V-alakú élező nyílásaiban vídia kések vannak elhelyezve, melyek minden típusú acélpengét megéleznek. Mindössze három, négy húzás elegendő ahhoz, hogy az ollót vagy a kést megélezzék. Anyaga szilikonhatású kemény bakelit-markolat és magas minőségű vídia-acél.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 14 cm
- szélesség: 2 cm
- magasság markolatnál: 5 cm; - élezőnél: 7,50 cm
- tömeg: 0,045 kg
Sült aranymakréla (doráda) berlini burgonyasalátával
Hozzávalók kettő adaghoz:
Sült hal:
600 g hal (2 db aranymakréla)
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
2 szál rozmaring
1 db citrom
2 dl olívaolaj olaj (a sütéshez)
Burgonyasaláta:
1 kg burgonya
1 evőkanál só
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
2 közepes újhagyma
1 közepes alma (meghámozva, felkockázva)
1 dl kovászos uborka lé (vagy csemege)
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál mustár
2 teáskanál cukor
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál tökmagolaj (tálaláshoz, elhagyható)
Elkészítése:
A burgonyasaláta: - A burgonyát a sóval és a köménnyel puhára főzzük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hámozzuk meg, és szeleteljük fel. Keverjük össze a többi hozzávalóval.
Sült hal: - A halat irdaljuk be 1-2 cm mélyen. Sóval, rozmaringgal és borssal dörzsöljük be alaposan. Fontos, hogy a hal szoba-hőmérsékletű legyen, amikor sütjük. Felhevítjük az olajt egy serpenyőben, és mind a két oldalát 3-4 perc alatt arany barnára sütjük. Ez a halfajta jól bírja a sütést, és nem esik szét.
Tálaláskor tehetünk tökmagolajat a burgonyára, citromot pedig a halra.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: