Tortalapát és tortaszeletelő kés KP – 87/04 – AMB
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Egy jó minőségű tortalapát, tortaszeletelő kés kincset ér a konyhában. Tortalapát és tortaszeletelő kés KP – 87/04 – AMB a legjobb választás. A tortalapát és tortaszeletelő kés anyaga rozsdamentes nemesacél. Tortalapát és tortaszeletelő kés a torta szeletelésénél és tálalásánál nélkülözhetetlen tálaló segédeszközök.
Méretek:
Tortalapát: - hosszúság: - egybe: - 22,5 cm; - lapátfej: - 11 cm
- szélesség: - 1-4,5 cm
- tömeg: - 0,050 kg
Tortaszeletelő kés: - egybe: - 17 cm; - vágófelület: - 14 cm
- szélesség: - penge: - 2,7 cm
- tömeg: - 0,115 kg
Dió torta
Hozzávalók:
- 12,5 dkg búzaliszt
- 8 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás, fél dl tejszín
- 3 evőkanál rum
- 1 csipet fahéj
- 10 dkg durvára vágott dió
- liszt a kinyújtáshoz
- vaj a formához
Elkészítése:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Dobos torta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
- 6 tojás
- 3 dkg sütőmargarin
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
A krémhez:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- 20 dkg sütőmargarin
- 2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
- 1 kávéskanál sütőmargarin
- 15 dkg kristálycukor
- néhány csepp citromlé
- vaj a kés kenéséhez
Elkészítése:
- 1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).
- 2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
- 3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
- 4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
- 5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
- 6. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: