Gázégő-bográcsmelegítő K 110481-KC
Gyártó: MAGYAR KISIPAROS
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,650 Ft
Egy jó minőségű gázégő-bográcsmelegítő kincset ér a bográcsozásnál, a kerti partiknál. Vásároljon a gázégő-bográcsmelegítő kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A gázégő-bográcsmelegítő összetevői, gázcső + gáztömlő.
A gázégő-bográcsmelegítő szabadtéri sütéshez, főzéshez, a sütő tárcsák és bográcsok, disznóvágáskor pedig az üst és zsírolvasztó edény hevítésére kiválóan alkalmas eszköz. A gázégő-bográcsmelegítőt reduktor, az-az nyomás szabályzó és tömítő gyűrű nélkül használni TILÓS! A gázégő-bográcsmelegítő csak kültéri használatra, beltérben használni TILÓS.
Méretek: - átmérő belső: - 12 cm; - külső: - 16 cm
- hosszúság: - gázcső: - 30 cm; - gáztömlő: - 150 cm
- magasság lábakkal: - 7,5 cm; - lábak nélkül: - 2,5 cm
- tömeg tömlővel: - 0,830 kg; - tömlő nélkül: - 0,630 kg
Technikai adatok:
- gáz: propán-bután (PB-gáz)
- gáznyomás: 28-30 mbar
- reduktor és tömítő gyűrű nélkül használni TILÓS!
- csak kültéri használatra (beltérben használni TILÓS!)
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 500 g sertéslapocka
- 50 g vöröshagyma
- 50 g sertés zsír vagy szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g pirospaprika
- só ízlés szerint
- törött bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- 500 g burgonya
- 2 dl fehér bor
- 150 g paradicsom
- 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabadtűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabadtűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: