Öntöttvas gázzsámoly 8,50 kw 002/305-OMC
Fogyasztói ár: 18,990 Ft
Az öntöttvas gázzsámoly ha nagy teljesítményű és jó minőségű, akkor kincset ér a bográcsozásnál, a disznóvágásnál, a kempingezésnél vagy a háztáji állatgazdálkodásnál. Vásároljon az öntöttvas gázzsámoly választékunkból! Az öntöttvas gázzsámoly feladata, hogy a tüzelőanyag és a levegő keveredéséről, majd elégetéséről gondoskodjon a lehető legnagyobb hőhatásfokkal, biztonsággal, környezetkímélő és energiatakarékos üzemmódot biztosítva. A gázzsámoly vasöntvényből készül, tömör kivitelű és hő-elemes égésbiztosítással ellátott, PB gázzal és földgázzal üzemel. Az öntöttvas gázzsámoly magas teljesítménye alkalmassá teszi a folyadékféleségek melegítését, forralását, ételek készítését. Az öntöttvas gázzsámoly különösen jól használható bográcsozáskor, disznótorokon, lekvár főzéshez, háztáji gazdaságokban állateledel elkészítésére, stb. Az öntöttvas gázzsámoly szabadtérben és zárt térben (pl. nyári konyha) egyaránt üzemeltethető amennyiben gáznyomás-kiegyenlítővel szereljük fel, mivel a gáznyomás-kiegyenlítő biztonsági csappal is el van ellátva.
Tisztítása: - használat után hagyja lehűlni, majd nedves ruhával törölje át.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 40 cm; - gázcsappal együtt: 55 cm
- szélesség: 40 cm
- magasság lábakkal: 17 cm
- gázrózsa átmérő: 18 cm
- gázrózsa magasság: 6 cm
- tömeg állvánnyal: 5,65 kg
Technikai adatok:
- gáz: propán-bután (PB gáz) G30, G31
- gáznyomás: 30-37 mbar
- készülék kategória: I 3+
- kimeneti teljesítmény: 8,50 kW
- fogyasztás: 617 g/h (G-30); 606 g/h (G-31)
- a PB gázzal működtetett gázzsámoly estében a nyomáscsökkentő használata kötelező.
Hagyományos székely zakuszka
Hozzávalók (kb. 15 db 375 ml-es üveghez):
- 10 nagy fej vöröshagyma
- 10 db szép nagy padlizsán (vinete)
- 30 db paradicsom
- 30 db pritaminpaprika (gogos), esetleg ennek megfelelő mennyiségű kaliforniai paprika
- 1 liter hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy olíva olaj
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 3-5 db babérlevél, mérettől függően
Elkészítése:
A befőzés alapszabályai szerint előkészítjük és csírátlanítjuk a befőttesüvegeket. Parázson, grillező tárcsán, vagy sütőben megsütjük a padlizsánokat. A zakuszka akkor kapja a legteltebb, legfüstösebb ízt, ha a paprikákat is megsütjük - bár ez nagyon munkaigényes (sütést követően hámozni szükséges a forró paprikákat), így elhagyható. A hagymákat tisztítsuk meg és daráljuk le, majd egy leves szűrőben tegyük félre, hogy lecsepegjen a leve. Le kell darálni a csumájától megtisztított paprikákat, és a héjától megtisztított sültpadlizsánokat is. A paradicsomokat passzírozzuk ki és főzünk sűrű paradicsomlevet. Amikor minden szükséges hozzávaló sülve-főve, darálva készen áll, akkor egy jó nagy, lekvárfőző fazékban megmelegítünk 1 liter hidegen sajtolt napraforgó, vagy olíva olajt. A darált, lecsepegtetett vöröshagymát szép lassan üvegesre pároljuk benne. Mehet az edénybe a darált paprika is, majd sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Ha a paprika nyers volt, akkor kell egy kis idő, amíg elfő a leve. Ha a paprikát is megsütöttük, akkor már most mehet a padlizsán és a paradicsomlé is a hagymához, egyébként megvárjuk, hogy a paprika is megsüljön egy kicsit. Innentől nincs más teendő, mint lassú tűzön kevergetni addig, amíg kellően besűrűsödik. A forrás után körülbelül 3-4 órával éri el azt az állapotot, amikor már kész - ha kicsapódik a főzetből az olaj, ezt jelzi. A kész, forró zakuszkát az előkészített, csírátlanított üvegekbe töltjük úgy, hogy a tetején még maradjon egy kis hely. Mindegyik üvegbe a zakuszka tetejére töltünk néhány milliméternyi olajt: - ez légmentesen elzárja a levegőtől, így segít tartósítani. A megtöltött üvegek már indulhatnak is a dunsztba pihenni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: