G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Öntöttvas grill-lap kétoldalas 572266-ITL

Öntöttvas grill-lap kétoldalas 572266-ITL
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 14,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Öntöttvas grill-lap kétoldalas 572266-ITL Öntöttvas grill-lap kétoldalas 572266-ITL Öntöttvas grill-lap kétoldalas 572266-ITL
Egy öntöttvas grill-lap ha jó minőségű kincset ér a konyhában a sütésnél, a grillezésnél. Anyaga öntöttvas. Gáz és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt kiváló hatásfokkal vehető igénybe. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható, amennyiben befér. Szabadtéri tűzhelyre is kiváló. Minden, ami szemnek, szájnak ingere elkészíthető rajta, ha sütni kell. Mindkét oldala használható, az egyik fele grillezésre, a másik sütésre. Használat után mossuk le, semleges folyékony mosószert használjunk, töröljük szárazra majd melegítsük fel, hogy kiszáradhasson, majd vékonyan kenjük be étolajjal. Ezzel megóvjuk a rozsdásodástól.
 
Méretek: - hosszúság fülek nélkül: - 42,5 cm; - fülekkel: - 50 cm
                - szélesség: - 23,5 cm
                - vastagság peremnél: - 1 cm; - lapvastagság: - 0,5 cm
                - tömeg: - 3,655 kg
                - területe: - 998,75 cm²
 
Erdélyi fatányéros
 
Hozzávalók:
 - 1,5 kg sertéstarja
 - 2-3 fej vöröshagyma
 - 3-4 gerezd fokhagyma, 
 - só, ízlés szerint 
 - bors, ízlés szerint
 - kevés fehérbor, ízlés szerint, de el is hanyagolható
 
Elkészítése:
A tarját kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk, és egymásra rakjuk közte hagyma és fokhagyma szeletekkel. Az így előkészített hússzeleteket meglocsoljuk fehérborral, és 3-4 órára hűtőbe vagy száraz jégre tesszük. Sütés előtt eltávolítjuk a szeletek közül a hagymát és fokhagymát, majd beolajozott szabad tüzű rostélyon, grillezőn vagy tárcsán kisütjük. 
Ha nincs rostélyunk, tárcsánk vagy grillezőnk akkor felhevített rozsdamentes vagy öntöttvas szeletsütőben, akár serpenyőben is hirtelen kisüthetjük. Az így elkészített flekkent fatányérra helyezve, sült burgonyahasábokkal és irdalt sült-szalonnával tálaljuk. Fogyasztáskor locsolgassuk fokhagymamártással [(muzsdéj - nak nevezik Erdélyben), MUJDEI = MÁRTÁS] amit úgy készítünk el, hogy az apróra tört fokhagymát egy kisebb üvegtálban elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, édes-nemes pirospaprikával, majd felengedjük féldeci meleg vízzel és egy evőkanál olíva olajjal majd krémszerűre keverjük.
 
Erdélyi véres hurka
 
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Én mást ajánlok, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
 
Hozzávalók:
 - 1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
 - 2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
 - 4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
 - fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
 - 1 evőkanál só vagy ízlés szerint
 - 2 teáskanál őrölt fekete bors
 - 2 evőkanál morzsolt majoránna
 - 2 teáskanál őrölt fahéj
 - 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
 - 2 evőkanál morzsolt csombor
 
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászonzsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni.
Fogyasztható hidegen, lila-hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.
 
Mics
 
Hozzávalók:
- 35 dkg bárányhús darálva
- 35 dkg marhahús darálva
- 35 dkg sertéshús darálva
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 csapott teáskanál só
- 1,5 teáskanál őrölt bors
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 csapott teáskanál fűszerpaprika
- 1,5 csapott teáskanál csombor (borsikafű)
- 1 szál kakukkfű
- 5-6 evőkanál csontlé (lehet szódavíz is)
 
Elkészítése:
A háromféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk a hagymával és fokhagymával együtt. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fűszerpaprikával, a csomborral, a nagyon apróra vágott kakukkfűvel és a csontlével alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük egy éjszakán át.
Másnap újra összegyúrjuk és vizes kézzel, vagy hurkatöltővel hüvelykujjnyi vastag kolbászkákat formálunk belőle.
Amikor a grillrostély kellően forró, és a fa-szén csak parázslik alatta, a kolbászkákat többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
Köretként mustárt, hasábburgonyát és puha kenyeret kínálunk hozzá.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: