Öntöttvas grill serpenyő 24 cm 15321 PH
Fogyasztói ár: 7,250 Ft
Az öntöttvas grill serpenyő kincs a konyhában. Öntöttvas grill serpenyő 24 cm 15321 PH vásárlása a legjobb választás.. Az öntöttvas grill serpenyő anyaga öntöttvas, lecsavarozható fa markolattal. Az öntöttvas grillserpenyő gáz, indukciós, az-az gerjesztéses, elektromos, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt kiváló hatásfokkal vehető igénybe. Szabadtéri tűzhelyre is kiváló. Minden, ami szemnek-szájnak ingere elkészíthető az öntöttvas grillserpenyőbe, ha sütni kell. Használat után mossuk, ki az öntöttvas grillserpenyőt. Semleges folyékony mosószert használjunk, töröljük szárazra, majd melegítsük fel, hogy kiszáradhasson. Ezzel megóvjuk a rozsdásodástól.
Méretek: - átmérő alsó belső: - 21 cm; - külső: - 22 cm
- átmérő felső belső: - 24 cm; - külső: - 25
- hosszúság, sütőedény+markolat: - 46 cm
- magasság belső: - 4,40 cm; - külső: - 4,53 cm
- tömeg: - 1,930 kg
- űrtartalom: - 1,50 liter
Chilis bab
Hozzávalók:
- 3 doboz chilis vörös bab konzerv
- 40 dkg sertés lapocka darálva
- 1 kicsi sűrített paradicsom
- 1 késhegynyi chili paprika
- 1 kiskanál őrölt bors
- 1 evőkanál ketchup
- mokkáskanál cukor
- só (ízlés szerint)
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés olíva olaj
- csemege pirospaprika
Elkészítése:
Először a hagymát apró darabokra vágjuk és olajon megpirítjuk. Ha már üveges hozzátesszük a darált húst és addig kevergetjük, míg levet nem enged. Majd hozzátesszük a sűrített paradicsomot és jó alaposan elkeverjük. Jöhet a bab és annyi vízzel engedjük fel, hogy jó bőven ellepje az egészet és még hozzáadunk egy kis mokkás kanál csemege pirospaprikát a színe miatt. Ezután jöhet bele az erős Pista a só, a kevés cukor és a ketchup. Jól elkeverjük és lefedve körülbelül 20 percig sűrűn kevergetve főzzük. Utána fedő nélkül még körülbelül 10 percig szintén kevergetve főzzük, hogy beürüsödjön.
Csevapcsicsa
Hozzávalók 5 személy részére:
- 70 dkg darált zsíros marhahús
- 30 dkg darált zsíros sertéshús
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- kicsit kevesebb, mint 1 csapott evőkanál só
- fél kiskanál őrölt feketebors
- 1 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém
- 2 – 3 evőkanál jéghideg víz (lehet szódavíz is)
- A sütéshez:
- 2 – 3 evőkanál olíva olaj
- A tálaláshoz:
- lilahagyma
- puha kenyér
Elkészítése:
A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.
Másnap vizes kézzel hüvelykujjnyi kolbászkákat formálunk belőle, amiket kettesével kihegyezett hurkapálcára vagy nyársra húzunk.
Amikor a grillrostély kellően forró, és a fa-szén csak parázslik alatta, a húsos nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, közben kevés olajjal kenegetjük.
Köretként karikákra vágott lila-hagymát és puha kenyeret kínálunk hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: