G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Evőeszköztartó 4 rekeszes fából 36×23,50×5 cm GYL

Evőeszköztartó 4 rekeszes fából 36×23,50×5 cm GYL
Gyártó: GYAPAY LÁSZLÓ FAFARAGÓ MESTER
Származási ország: Magyarorzság
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Evőeszköztartó 4 rekeszes fából 36×23,50×5 cm GYL Evőeszköztartó 4 rekeszes fából 36×23,50×5 cm GYL Evőeszköztartó 4 rekeszes fából 36×23,50×5 cm GYL
Vásároljon az evőeszköztartó 4 rekeszes fából kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! A 4 rekeszes fiók rendszerező gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. Elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, célszerűsége pedig vitathatatlan. Az evőeszköztartó magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat. Az anyaga első osztályú szárított tölgyfa.
Tisztítása: - hagyományos módon, nedves ruhával tisztára törüljük. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát.
Figyelem: - Mosogatógépbe nem mosható!
 
Méretek: - hosszúság: 36 cm
               - szélesség: 23 cm
               - magasság: 5 cm
               - anyagvastagsága: 1 cm
               - tömeg: 0,725 kg
 
Rekeszek száma: 4 db
Rekeszek méretei:
 1 db 21×6 cm
 3 db 27×6,5 cm
 
Lucskos káposztaleves
 
Hozzávalók:
 - egy fej újkáposzta (kb. másfél kg)
 - egy szép darab húsos oldalas (kb. másfél kg), vagy bőrös fej, vagy csülök, vagy lapocka
 - 1 szelet házi füstöltsonka bőr része, csak az íze miatt
 - 1 teáskanál mangalica sertés zsír
 - 2 nagy fej hagyma
 - friss, vagy szárított kapor (minél több, annál jobb)
 - 1 evőkanál csombor
 - 1 nagy pohár tejföl
 - 1 evőkanál étkezési keményítő
 - 1 kávéskanál őrölt édesnemes paprika
 - ízlés szerint egy kevés ecet
 
Elkészítése:
Az oldalast daraboljuk fel kisebb darabokra, ha otthon nincs, lehetőség rá kérjük meg a hentest. Egy nagy serpenyőmben forrósítsuk fel a zsírt és a húsdarabokat pár percig minden oldalukon süsük meg, jó kis szaft képződik rajtuk, majd tegyük át egy 8 literes fazékba és forrásban lévő vizet öntsünk rá úgy, hogy bőven ellepje. Darabolyuk hozzá a házi füstölt sonka bőrének egy részét, nagyon jó ízt ad a levesnek. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban dinszteljünk meg egy fej apróra vágott hagymát, majd azt is adjuk hozzá a leveshez. Borssal fűszerezzük, sót csak akkor adjunk hozzá, mikor a hús már majdnem puha. Közben daraboljuk fel az új káposztát (kb. 5×5 cm-es kockákra) és ha már a hús majdnem jó puhára főtt, adjuk hozzá a káposztát, a kaprot, a csombort és sózzuk. Addig főzzük, míg megpuhul a káposzta, de még nem esik szét. Közben a másik fej hagymát aprítás után dinszteljük meg és szórjunk bele egy kávéskanál édesnemes paprikát és adjuk hozzá a leveshez, hogy ne legyen sápadt, de ez el is hagyható, ízlés dolga. 1-2 evőkanál vörösborecettel savanyítsuk. Egy nagy pohár tejfölben keverjünk el 1 evőkanál étkezési keményítőt és ezzel sűrítsük be a levest. Pár perc együtt-forrás után tálalható. Másnap, talán még finomabb…

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: