Zománcozott ovális kacsasütő 10 literes 653/758 DOM
Fogyasztói ár: 14,650 Ft
Vásároljon a zománcozott ovális kacsasütő kínálatunkból! A zománcozott ovális kacsasütő elengedhetetlen tartozéka az edénykészletünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. A zománcozott ovális kacsasütő anyaga 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd duplán zománcozva. Időálló, könnyen tisztítható. A zománcozott ovális kacsasütő mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe jó hatásfokkal használható úgymint gáz, villany, fatüzelésű és bármilyen fatüzelésű kemence. A zománcozott ovális kacsasütő bárminemű finomság kacsa, pulyka, liba, csülök, borda elkészítésére ajánlott. Rakott és töltött ételek is készíthetők benne.
Figyelem! - űrtartalom = a zománcozott kacsasütő színültig töltve
Méretek: - hosszúság belső: - 36 cm; - külső: - 40 cm
- szélesség belső: - 24 cm; - külső: - 28 cm
- magasság fedő nélkül: - 11 cm; - fedővel: - 17 cm
- tömeg fedővel: - 2,075 kg; - fedő nélkül: - 1,185 kg
- űrtartalom fedő nélkül: - 6,701 liter; - fedővel: - 10 liter
Libasült
Hozzávalók:
- egy szép 3-3,5 kg-os pecsenye liba
- majoránna
- só
Elkészítése:
Megmossuk a libát, majd kívül-belül megsózzuk, belsejébe majoránnát teszünk, a lábakat a püspökfalathoz rögzítjük (zsineggel vagy hústűvel), hogy a hús megőrizze eredeti formáját forró sütőben (180 fok) sütjük, közben folyamatosan saját zsírjával locsoljuk. Miután megsült a liba eltávolítjuk a rögzítő zsineget vagy tűt és tálaljuk.
Figyelem: - a liba könnyen kiszárad, ezért a kacsasütő edényben süsük, aminek a födelét csak a sütés vége előtt kb. 15 perccel veszünk le. Köretnek párolt káposztát és sült-burgonyát ajánlunk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: