G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

7 L krémszínű zománcozott fazék 610843-DAJ

7 L krémszínű zománcozott fazék 610843-DAJ
Gyártó: DAJAR
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
7 L krémszínű zománcozott fazék 610843-DAJ 7 L krémszínű zománcozott fazék 610843-DAJ 7 L krémszínű zománcozott fazék 610843-DAJ
A 7 L krémszínű zománcozott fazék 6108843-DAJ anyaga 1 mm vastag acéllemez. A krémszínű zománcozott fazék gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe is tehető!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 23,50 cm
- átmérő külső: 23,80 cm; - felső peremnél: 25,80 cm; - fülekkel: 32 cm
- a tűzhelyre felfekvő aljának átmérője: 19,50 cm
- magasság belső: 15 cm; - külső: 15,20 cm
- tömege: 0,980 kg
- űrtartalom: 6,50 liter színültig töltve
 
Csorba leves húsgombóccal (Ciorba de perisoare)
 
Hozzávalók: 
  30 dkg zöldség (3 db sárgarépa (murok), 2 db petrezselyemgyökér)
  2 db közepes méretű krumpli (burgonya, pityóka)
  1 kötés petrezselyem zöld
  1 paprika (zöld vagy piros, de nem csípős)
  1 cukkini
  2 fej hagyma (az egyik a gombócba)
  2-3 paradicsom (paradicsomlé vagy paradicsom püré, ha nincs paradicsom)
  50 dkg sertéshús
  2 db tojás
  2 evőkanálnyi liszt
  2 liter húslé
  4 dkg rizs
- zöld levelek: 2-3 szál lestyán, petrezselyem, zeller, csombor
- ízlés szerint még tehetünk bele karfiolt, zöldborsot, zöldbabot
- egy közepes méretű zeller
- egy közepes méretű karalábé
- egy negyed fej káposzta
- egy késhegynyi bors
- egy mokkás kanálnyi darált pirospaprika (a húsgombócba)
- korpacibere (ha nincs citromlé vagy ecet)
 
Elkészítés:
A hozzávalókat felkockázzuk, 2 kanál olajon megdinszteljük. 2 liter húslével felöntjük.
Amikor a zöldség majdnem puha, hozzáadjuk a gombócot, és lassú tűzön még kb. félórát főzzük. Ha kész, korpaciberével vagy citromlével (+ecet) savanyítjuk ízlés szerint. A gombócokhoz ledaráljuk a húst, hozzátesszük a rizst, a borsot, a darált pirospaprikát, a sót, a lisztet, a 2 db tojást egy evőkanálnyi reszelt hagymát és egy kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyem zöldet majd jól összedolgozzuk. A masszából apró gombócokat formálunk, s azokat a levesbe főzzük. Lassan forraljuk, hogy a gombócok ne főjenek szét, majd hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és még kevés ideig együtt főzzük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: