Zománcozott lapostányér KP-22/14-BB
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Zománcozott lapostányér eladás, értékesítés, vásárlás. A zománcozott lapostányér anyag összetétele 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést, majd duplán zománcozzák a már eredeti alakját elnyert edényt. A zománcozott lapostányér időálló, könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve! Nagyon fontos! – A ZOMÁNCOZOTT LAPOSTÁNYÉRT MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE TILÓS HASZNÁLNI!
Méretek: - átmérő: - alsó: - 14 cm, - peremnél: - 17 cm, - felső: - 22 cm
- magasság: - belső: - 4 cm, - külső: - 4,01 cm
- tömeg: - 0,30 kg
- űrtartalom: - 0,90 liter
Borjúragu
Hozzávalók:
- 10 dkg felkockázott, főtt borjúhús
- 10 dkg felkockázott, főtt csirkemell
- 10 dkg felkockázott, főtt sampinyongomba
- 5 dkg felkockázott, füstölt marhanyelv, vagy gépsonka
- 1 dkg vaj
- 1 kis fej felkockázott hagyma
- 1 púpozott evőkanálnyi liszt
- 3,75 dl szárnyas húslé
- 2,5 dl tejszín
- só
- fehérbors
- citromlé
- Worchester-szósz
Elkészítése:
Egy deka vajon egy kis fej kockára vágott hagymát üvegesre megfuttatunk, egy púpozott evőkanálnyi liszttel 10 percig kis lángon hevítjük (nem szabad, hogy megbarnuljon), majd ráöntjük a szárnyas alaplevet, s ezzel kb. húsz percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk az időközben felére befőzött tejszínt. Belekeverjük a felkockázott hozzávalókat is, majd felforrósítjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Tálaláskor meglocsolhatjuk Worchester-szósszal is.
Előételként pirítóssal ajánlható, sós-borsos hirtelensült karajszeletre rágrillezve kiváló kiegészítő lehet, míg rizzsel, vagy burgonyakrokettel körítve önálló ételként is megállja a helyét.
Magyaros körömpörkölt
Hozzávalók:
- 3 - 4 köröm
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál édes pirospaprika (lehet csípős is vagy pedig fele, fele arányba ízlés szerint)
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál vegeta
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakjuk, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzzük úgy, hogy a csontok elváljanak a hústól. Levéből kiszedjük, az összes csontot és a húst félretesszük. A vöröshagymát tisztítás után apróra daraboljuk, és olajon vagy sertés zsíron üvegesre dinszteljük, ezután a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntünk két evőkanál köröm - főzőlevet, majd a tűzre visszatesszük. Beletesszük a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főző lével öntjük fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forraljuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.
Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók:
- kb. ½ kg csirkemell
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1-2 maroknyi zöldborsó
- apróra vágott tárkony (min. 2 evőkanálnyi, de ízlés szerint)
- 2 dl tejszín
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott tárkonnyal megszórjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. Beletesszük a csirkemelleket és a zöldségeket a párolóedénybe, és kb. 15 percig pároljuk. Közben a tejszínt fűszerezzük kevés sóval, borssal, tárkonnyal, kb. 1 evőkanál liszttel kikeverjük, és felforraljuk. Az elkészült csirkemellet és a zöldségeket a párolóedényből kiszedjük, és leöntjük a tárkonyos tejszínnel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: