Zománcozott tálalótányér ovális 36 cm KP-35/25-BB
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Zománcozott tálalótányér ovális 36 cm KP - 36/25 - BB vásárlása a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A zománcozott tálalótányér anyag összetétele 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést, majd duplán zománcozzák a már eredeti alakját elnyert edényt. A zománcozott tálalótányér időálló, könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Méretek: - átmérő (D1): - alsó: - 26,5 cm, - felső belső: - 34 cm, - felső külső: - 35,5 cm
- átmérő (D2): - alsó: - 17 cm, - felső belső: - 24 cm, - felső külső: - 25 cm
- magasság: - belső: - 3,5 cm, - külső: - 3,75 cm
- tömeg: - 0,425 kg
- űrtartalom: - 1,20 liter
Roston sült harcsa
Hozzávalók:
- 1 kg harcsa
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- kevés olívaolaj
- fokhagyma
- bazsalikom
- kapor
- petrezselyem,
- őrölt kömény
Elkészítése:
A harcsát kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk. az olívaolajban a fűszerekből elkészítjük a fűszerkeveréket és ezzel bekenjük a harcsa szeleteket és állni hagyjuk egy két órát. Majd a harcsa szeleteket grillen megsütjük. Vöröshagymamártással tálaljuk.
Hagymás krumpli (pityóka, burgonya) 4 (négy) személyre
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 2 nagy lila hagyma
- 4 evőkanál olaj
- ecet
- só
- cukor
- 1 púpozott mokkáskanál törött feketebors
- 1-1 mokkáskanál koriander és mustármag
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy lábosba kb. fél liter vizet töltünk, majd ecetet, cukrot és sót teszünk bele, és felforraljuk. Ez alatt a lila hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd az összes fűszerrel együtt (kivéve a borsot) a vízbe tesszük. Megvárjuk, amíg újra felforr, eközben a krumplit is meghámozzuk, felkarikázzuk, majd a vízbe tesszük ezt is, de már nem főzzük tovább. Miután kihűlt, leszűrjük, és egy salátástálba tesszük. Olajt öntünk rá, borsozzuk, majd lefedve a hűtőben állni hagyjuk.
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/3 csésze szódavíz
- csipetnyi só
- 1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
Diótöltelék:
- 1 csésze tejszín
- 4 evőkanál rum
- 100 g kristálycukor
- 125 g őrölt dió
- 125 g durvára darált dió
- 50 g mazsola
-1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
- 100 g félédes csokoládé
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál vaj
- 1 csésze tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 3 evőkanál rum
- 40 g vaj
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítés:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2 – 3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: