Zománcozott lábas fedővel 0,5 literes 125 BH
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
A zománcozott lábas anyag összetétele 2 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd a külső belső felület duplán, az, az kétszer zománcozva. A zománcozott lábas gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós vagyis gerjesztéses, halogén és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt használható. A zománcozott lábas mosogató gépbe rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. A zománcozott lábas könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Nagyon fontos! – MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE TILÓS a HASZNÁLATA!
Méretek: - átmérő: - 12 cm (belső), - külső: - 13,50 cm, fülekkel: - 20 cm
- magasság: - 5 cm (belső), - külső: - 5,70 cm, fedővel: - 8,50 cm
- tömeg: - 0,30 kg fedő nélkül, - fedővel: - 0,23 kg, - fedő: - 0,07 kg
- űrtartalom: - 0,50 liter
Tejbegríz
Hozzávalók 1 (egy) tányérhoz:
- 1/4 liter tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál búzadara.
Elkészítése: A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát és a tejet folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a gríz be nem sűrűsödik. Ezután tányérba töltjük, majd tálaljuk. Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hintsünk.
Olaszos tojásrántotta
Hozzávalók:
- 1-2 db tojás
- 1 kiskanál olasz fűszerkeverék
- 1 csipet só
- kevés olíva olaj
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
Egy tálkában a feltört tojásokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint majd egy villával felverjük jó habosra. A szeletsütőbe egy kevés olíva olajt öntünk, felforraljuk vigyázva, hogy az olaj ne égjen meg majd beleöntjük a habosra felvert tojást és közepes lángon fedő alatt kb. 3 percig sütjük. Paradicsommal és pirítós kenyérrel tálaljuk.
Pirított máj
Hozzávalók:
- 4 adaghoz:
- 50 dkg csirkemáj (de lehet bármilyen máj is)
- 1 db közepes fej hagyma
- 2 dl tejföl
- só
- majoránna
- bors
- pirospaprika
- olíva olaj
Elkészítés:
A kis kockákra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg. Tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, borsozzuk, paprikázzuk és szórjunk rá majoránnát. Tehetünk bele összenyomott fokhagymát is.
Kb. 10-15 perc múlva, amikor puha a máj, sózzuk meg és habarjuk be a tejföllel.
Tanácsok:
Fontos minden májas receptnél, hogy csak a legvégén szabad megsózni, mert ha nem így teszünk, akkor kemény lesz a máj.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: