G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Zománcozott tepsi 31x21 cm 3TFA

Zománcozott tepsi 31x21 cm 3TFA
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Zománcozott tepsi 31x21 cm 3TFA Zománcozott tepsi 31x21 cm 3TFA Zománcozott tepsi 31x21 cm 3TFA
Egy jó minőségű zománcozott bevonatos tepsi kincset ér a konyhában ha sütni kell. Zománcozott tepsi vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A zománcozott tepsi anyaga 0,5 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva, majd a szögleteknél hegesztve. A zománcozott tepsi merevségét a felső peremek visszahajtásával nyeri el. A tepsi, a végső alak elérése után zománcozva. A zománcozott tepsi, jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.
 
Méretek: - hosszúság alsó: - 28 cm; - felső: - 31 cm
               - szélesség alsó: - 18 cm; - felső: - 21 cm
               - magasság belső: - 5,5 cm; - külső: - 5,6 cm
               - tömeg: - 0,465 kg
               - űrtartalom: - 3 liter
 
Erdélyi juhtúrós puliszka
 
Hozzávalók:
 - 60 dkg kukoricaliszt
 - 25 dkg juhtúró
 - 3 dl tejföl
 - 10 dkg zsír vagy vaj
 - só, ízlés szerint
 
Elkészítése:
Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) szórjuk bele a kukoricalisztet. Lassan, továbbra is kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz - sűrűvé, majd tegyük félre. Egy magasabb falu sütőedényt zsírozzunk ki, és az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, szórjuk meg juhtúróval, locsoljuk meg tejföllel, csepegtessünk rá zsírt vagy vajat,  majd simítsunk rá egy újabb réteg puliszkát. Úgy folytassuk a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőbe téve, közepes tűzön süssük pirosra.
 
Rakott krumpli
 
Hozzávalók:
 - 1,5 kg krumpli
 - 20 dkg (füstölt) párizsi
 - 1/2 szál száraz paprikás kolbász
 - 4 tojás
 - 1,5 - 2 doboz tejföl
 - 5 dkg sajt
 - 1 teáskanál gulyáskrém
 - só, kevés olíva olaj
 
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
A főzés ideje alatt vágjuk kis kockákra a párizsit, és karikázzuk fel vékonyan a kolbászt. A sajtot reszeljük le és keverjük el 1 doboz tejföllel, valamint egy 1 teáskanál gulyáskrémmel.
Az összeállításnál a következők szerint járjunk el: egy sütőtál alját szilikon ecsettel vékonyan kenjünk meg olajjal. A krumpli adag felét karikázzuk fel a sütőtál felett úgy, hogy egyidejűleg egyenletesen osszuk el a karikákat a tál alján. Sózzuk meg. Erre a rétegre tegyük a vékony kolbászkarikákat, majd a felszeletelt tojásokat. Ízlés szerint 1/2 vagy 1 doboz tejfölt kanállal osszunk el a tojásrétegen. Most jöhet a kockákra vágott párizsi, majd a felső krumpli réteg. A krumplit megsózzuk és az ételt 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, rákenjük a reszelt sajttal elkevert gulyáskrémes tejfölt, és kb. 30 percre visszatesszük a sütőbe.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: