Zománcozott ovális kacsasütő 34 cm 741342-BB
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
A zománcozott ovális kacsasütő 34 cm elengedhetetlen tartozéka az edénykészletünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Vásároljon a zománcozott ovális kacsasütő kínálatunkból! A zománcozott ovális kacsasütő anyaga 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd duplán zománcozva. Időálló, könnyen tisztítható. A zománcozott ovális kacsasütő mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe jó hatásfokkal használható úgymint gáz, villany, fatüzelésű és bármilyen fatüzelésű kemence. A zománcozott ovális kacsasütő bárminemű finomság kacsa, pulyka, liba, csülök, borda elkészítésére ajánlott. Rakott és töltött ételek is készíthetők benne.
Figyelem! - űrtartalom = a zománcozott ovális kacsasütő színültig töltve
Méretek: - hosszúság belső: - 33 cm; - külső: - 36,5 cm; - füllel: - 39,5 cm
- szélesség belső: - 23 cm; - külső: - 27 cm
- magasság fedő nélkül: - 9,5 cm; - fedővel: - 13,5 cm; - füllel: - 16 cm
- tömeg fedővel: - 1.095 kg; - fedő nélkül: - 0,700 kg; - fedő: - 0,395 kg
- űrtartalom fedő nélkül: - 5 liter; - fedővel: - 7 liter
Ropogós kacsasült pezsgős káposztával
Hozzávalók (5 személyre):
- 3 kg kacsa
- 50 dkg vörös káposzta
- 50 dkg fehér káposzta
- 20 dkg vöröshagyma
- 75 dkg burgonya
- 4 dl száraz pezsgő
- 6 dk g kristálycukor
- 1 csokor petrezselyem
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- köménymag, ízlés szerint
- ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük, majd kacsasütőbe téve kevés vizet öntünk alá és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve megpirítunk benne 30 g cukrot, amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát. Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehér káposztát, a burgonyát és a vörös káposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: